Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ…Μονταρισμένο» το βίντεο του περιπτέρου

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ…Μονταρισμένο» το βίντεο του περιπτέρου

861
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επεξεργασία έχει υποστεί το βίντεο που εμφανίζει τη συμπλοκή με τα ΜΑΤ και τους διαχειριστές περιπτέρου, αναφέρει η έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

«Μονταρισμένο» και με… κολάζ είναι το βίντεο των… νερών, που εμφάνιζε την συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη διμοιρίας των ΜΑΤ και τους προσωρινούς διαχειριστές περιπτέρου στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάλυση και επεξεργασία του στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ολοκληρώθηκε και η έκθεση στάλθηκε στους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που έχουν αναλάβει την προανάκριση για το περιστατικό.

Η έκθεση φαίνεται να διαπιστώνει πως το συγκεκριμένο υλικό έχει υποστεί επεξεργασία, υπάρχουν μεγάλες «κοπές» καταγραφών, συντμήσεις υλικού, χρονική υστέρηση των σκηνών, και μοντάζ με επιλογή εικόνων σαν «κολάζ», που έχουν μεγάλη χρονική διαφορά μεταξύ της καταγραφής και της εξέλιξή τους σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα τα αρχικά πλάνα μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι αντιπαραθέσεις σε κατάστημα της περιοχής, όπου είχαν βρει καταφύγιο κάποιοι από τους διαδηλωτές έχει χρονική διαφορά 30-40 λεπτών από το περιστατικό του περιπτέρου που παρουσιάζεται αμέσως μετά. Επίσης δεν υπάρχουν τα πλάνα πριν από την ένταση και συμπλοκή στο περίπτερο όπου ένας από τους νεαρούς αναφέρεται σε κλοπή των νερών.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, αρχικά στο περίπτερο πάνε δύο αστυνομικοί της διμοιρίας, όπου υποστηρίζουν ότι με χαρτονόμισμα των 20 ευρώ επιχείρησαν να αγοράσουν νερά για τα υπόλοιπα μέλη της διμοιρίας. Αστυνομικοί και τουλάχιστον δύο ιδιώτες καταθέτουν πως ο νεαρός, προσωρινός διαχειριστής, αρνήθηκε να πουλήσει νερά στους αστυνομικούς, ενώ σε κάποια στιγμή έπιασε από τον λαιμό τον νεαρό αστυφύλακα των ΜΑΤ. Δευτερόλεπτα αργότερα προσεγγίζουν στο περίπτερο και τα υπόλοιπα μέλη της διμοιρίας όπου εξελίσσονται οι σκηνές που παρουσιάζονται στο βίντεο. Το περιστατικό που εξελίσσεται λίγο νωρίτερα, δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί ή πολύ πιθανόν να κόπηκε στο μοντάζ του συνόλου του υλικού.

Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την προανάκριση έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία τριών ατόμων που συμμετέχουν ή παρευρίσκονται στο περιστατικό, ο ένας νεαρός, από τους πρωταγωνιστές που αντιπαρατίθεται με τους αστυνομικούς, ένας ακόμη και μία γυναίκα. Έστειλαν νόμιμες κλητεύσεις προκειμένου να παρουσιαστούν να καταθέσουν τη δική τους εκδοχή. Η αποστολή κλητεύσεων θα γίνει τουλάχιστον τρεις φορές, στην περίπτωση που τα τρία άτομα δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα των αστυνομικών. Από εκεί και έπειτα το υλικό που έχουν συλλέξει οι αρμόδιοι αξιωματικοί, όπως καταθέσεις, στοιχεία, εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες θα σταλούν στον Εισαγγελέα προκειμένου να τα κρίνει και να επιλέξει τις επόμενες δικονομικές ενέργειες.

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

πηγη thetoc.gr