Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η Αστυνομία εφοδιάζεται με κινητό κέντρο επιχειρήσεων διαχείρισης κρίσεων στα χερσαία και...

Η Αστυνομία εφοδιάζεται με κινητό κέντρο επιχειρήσεων διαχείρισης κρίσεων στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορα

939
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας από την Αστυνομία ενός πολυχρηστικού κινητού κέντρου επιχειρήσεων, εστιασμένο κατά κανόνα στη διαχείριση ζητημάτων που ανακύπτυν σταχερσαία, αλλά και στα θαλάσσια σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr η προμήθεια εντάσσεται στο πρόγραμμα ΑΚΡΙΤΑΣ που εκπονήθηκε και υλοποιείται από το ΚΕΜΕΑ με προοπτική, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, “να παρέχει ταχεία ανάπτυξη σε συνθήκες

απομακρυσμένων περιοχών παρέχοντας πολύ-λειτουργικές ικανότητες επιτήρησης, «έξυπνα» προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες σε περιφερειακές και εθνικές αρχές που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτόνομο, πλήρως λειτουργικό κέντρο περιφερειακής διοίκησης και έλεγχου (RCC).”

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει κοινή εικόνα της κατάστασης και εφαρμογών διαχείρισης συμβάντων σε πολλούς οργανισμούς. Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να λειτουργεί τόσο στην ξηρά όσο και σε θαλάσσιες αποστολές, με βάση την ενσωμάτωση on-demand αισθητήρων (ηλεκτρο-οπτικοί αισθητήρες, ραντάρ, CBRN αισθητήρες, ακουστικοί, κ.λπ.) που θα λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα θα είναι πλήρως modular, θα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της κινητικότητας (C&C’s, Μίνι-UAV) και της δυνατότητας μεταφοράς δεδομένων από υψηλής επιχειρησιακής αξίας περιοχές με τη χρήση state-of-the-art τεχνικών σύντηξης και την ανάπτυξη καινοτόμων αλγορίθμων.

Επίσης θα επιτυγχάνεται η ενσωμάτωση των δεδομένων από τα υπάρχοντα χερσαία και θαλάσσια συστήματα επιτήρησης και παρατήρησης της γης στο νέο προτεινόμενο σύστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, αν και αρχική πρόθεση ήταν να κατασκευαστεί κέντρο λήψης δεδομένων εικόνας και ήχου στον Πειραιά σε εγκατάσταση του Λιμενικού, το πθανότερο είναι να ανασκευαστούν ειδικές αίθουσες με σχεδον έτοιμες υποδομές στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

απο bloko.gr