Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΟΑΣΥ για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη διαδικασία της έγκρισης...

Η ΠΟΑΣΥ για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη διαδικασία της έγκρισης – υλοποίησης δαπανών

1011
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιστολή προς τον υπουργό απέστειλε η Ομοσπονδία για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη διαδικασία της έγκρισης – υλοποίησης δαπανών (προμήθεια υλικών και παροχή υπηρεσιών)

Θέμα: «Άμεση λύση στην έγκριση – υλοποίηση δαπανών για την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος»

Κύριε Υπουργέ,

 

Η Ομοσπονδία μας, δυστυχώς, ακόμη μία φορά, επιβεβαιώνεται για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη διαδικασία της έγκρισης – υλοποίησης δαπανών (προμήθεια υλικών και παροχή υπηρεσιών), παρότι, εγκαίρως, είχε επισημάνει αυτά με έγγραφά της προς την Φυσική Ηγεσία του Σώματος. Σήμερα, όπως μας γνωρίζουν τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, τα εν λόγω προβλήματα εντείνονται και τα αποτελέσματα αυτών (ρυπαρότητα Υπηρεσιών, έλλειψη γραφικής ύλης, αναλώσιμα περιπολικών κλπ) πλέον είναι φανερά στην καθημερινότητα των εργαζομένων αστυνομικών και των πολιτών της χώρας.

Ειδικότερα, λανθασμένοι χειρισμοί αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Σώματος και το «γαϊτανάκι» μετατόπισης ευθυνών από την Υ.Δ.Ε. προς συγκεκριμένα Τμήματα της Διεύθυνσης Οικονομικών/ΑΕΑ και αντίστροφα, προσθέτουν συνεχώς προβλήματα στα ήδη αρκετά υπάρχοντα που κατάφορα παραβιάζουν Προεδρικά Διατάγματα (45/2008 κλπ).

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας ζητά από εσάς την άμεση εξεύρεση λύσης, έστω και προσωρινής, σχετικά με την ταχεία έγκριση – υλοποίηση δαπανών που εμπλέκονται στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος και δοθεί ένα τέλος στην αδυναμία εφαρμογής των σχετικών διατάξεων από πλευράς αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και της πιθανής τροποποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας, στο πλαίσιο πάντα των αναγκαστικών οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

poasy.gr