Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Θα δημιουργηθεί νέα Σχολή για την Ελληνική Αστυνομία ;;;

Θα δημιουργηθεί νέα Σχολή για την Ελληνική Αστυνομία ;;;

915
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σκέψεις για δημιουργία σχολής Αστυνομίας στην Κόρινθο υπάρχουν στο μυαλό του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση , σκέψεις της οποίες εξέφρασε στους φορείς της Κορινθίας, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλογου Κιάτου και μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ Βασίλη Παγώνη, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καβαθά, την Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Κορινθίας Μαρίνα Ταουξίδη, και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλη Νανόπουλο.

Θέμα της συνάντησης ήταν το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Κορινθίας για αλλαγή της χρήσης του πρώην στρατοπέδου και νυν κέντρου υποδοχής μεταναστών Κορίνθου. Οι παριστάμενοι εξέθεσαν την επιχειρηματολογία τους στον Υπουργό και τον ενημέρωσαν ότι έχουν προ πολλού καταθέσει μήνυση για την διακοπή λειτουργίας του στρατοπέδου και τη μετατροπή του σε κέντρο υποδοχής μεταναστών.

Ο Υπουργός ανέφερε την πρόθεσή του να γίνει στο χώρο αυτό η μετεγκατάσταση των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Κορινθίας, πράγμα με το οποίο οι Κορίνθιοι εκπρόσωποι είναι σύμφωνοι, καθώς και για τη σκέψη δημιουργίας μιας σχολής Αστυνομίας στον ίδιο χώρο.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν και η πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για την ανάγκη αλλαγής του ΠΔ 180/79 που αφορά στη σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά από τρεις καταγγελίες καθώς επίσης και το θέμα της ασφάλειας των κοσμηματοπωλείων κατά τη διάρκεια επεισοδίων στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.

Συζητήθηκε επίσης, η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου προς τον Υπουργό του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου για πιλοτική εφαρμογή του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» στο Κιάτο.

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Πηγή: Inagreece.gr, news247.gr
απο policenet