Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κέντρο εξυπηρέτησης τουριστών από την ΕΛ.ΑΣ. στην Κλαυθμώνος

Κέντρο εξυπηρέτησης τουριστών από την ΕΛ.ΑΣ. στην Κλαυθμώνος

989
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε δημιουργία αστυνομικού «κέντρου εξυπηρέτησης τουριστών» στο κέντρο της Αθήνας με τέσσερις γλωσσομαθείς αστυνομικούς ανά βάρδια θα προχωρήσει τα επόμενα 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ., με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

 
Το κέντρο εξυπηρέτησης τουριστών, που θα έχει έδρα σε κτίριο της πλατείας Κλαυθμώνος, θα έχει στόχο την υποδοχή δηλώσεων κλοπών ή άλλων περιστατικών με θύματα τουρίστες που έρχονται στην Αθήνα. Κύριος στόχος είναι να αποφεύγεται η επίσκεψή τους σε γειτονικά αστυνομικά τμήματα του κέτρου της πόλης -Ομονοίας, Ακροπόλεως κ.ά.- όπου η εικόνα των κτιρίων είναι αποκαρδιωτική και η εξυπηρέτηση των αλλοδαπών επισκεπτών ιδιαίτερα προβληματική.
 
Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνει σωρεία σχετικών παραπόνων από ξένους τουρίστες, τουριστικούς πράκτορες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων. Το «κέντρο» εξυπηρέτησης τουριστών θα διασυνδέεται online με τα γειτονικά τμήματα Ασφαλείας, θα τους ενημερώνει ηλεκτρονικά για διάφορα αδικήματα σε βάρος τουριστών.
 
Παράλληλα θα μπορεί να εκδίδει άμεσα βεβαιώσεις απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων, θέμα ζωτικής σημασίας για τους ξένους επισκέπτες της πόλης. Μάλιστα προβλέπεται σε όλα τα ξενοδοχεία να δίνεται ειδική ενημέρωση με φυλλάδια για τον χώρο αστυνομικής εξυπηρέτησης των τουριστών και να δίνονται σχετικές κατευθύνσεις και οδηγίες.
 
 
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ
tovima.gr

απο policenet