Αρχική ΕΛΛΑΔΑ “Κατάληψη” μεταναστών στο Α.Τ Κω – Οριακή η κατάσταση, τι λένε οι...

“Κατάληψη” μεταναστών στο Α.Τ Κω – Οριακή η κατάσταση, τι λένε οι αστυνομικοί ( βίντεο)

1005
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένας μεγάλος χαμός έξω από το ΑΤ Κω, με τους παράνομους μετανάστες να έχουν κατακλύσει την είσοδο του τμήματος και τους γύρω χώρους. Μάλιστα προς το τέλος σημειώθηκε ένταση, καθώς για πρόλαβαν να εξυπηρετηθούν από την υπηρεσία μόνο 118 (κυρίως οικογένειες με γυναίκες και παιδιά) οι οποίοι και φιλοξενήθηκαν στα κρατητήρια (όπου υπάρχουν κλινοσκεπάσματα).

 Οι υπόλοιποι 150-200 μετανάστες έμειναν εκτός και η οργή τους μεγάλωσε βλέποντας ότι πολλοί απ’άυτούς δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν ούτε και την αυριανή μέρα… (Όλοι αυτοί ήρθαν μόλις το τελευταίο 3ήμερο μιας και τελευταία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αφίξεις (προχθές το πρωί μάλιστα, γύρω στα 30 άτομα, ήρθαν με φουσκωτά στην παραλία ακριβώς έξω από την Αστυνομία…)

Οπότε, αφού νύχτωσε άρχισαν σιγά-σιγά να αποχωρούν προς τους γύρω δρόμους και την πλ. Πλατάνου (όπου όπως μας κατήγγειλαν καταστηματάρχες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, εκτός από τις φωτιές που ανάβουν και τον κίνδυνο πυρκαγιάς, προχθές, την ώρα της βροχής, ξήλωσαν τέντα αργυροχρυσοχοΐου καθώς έψαχναν κάλυμα για τη βροχή…)

Από την πλευρά των αστυνομικών υπαλλήλων όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης τους Α. Κυδωνάκης υπάρχει έκδηλη ανησυχία όχι μόνο σε θέματα υγείας για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, αλλά κυρίως για το ότι το πρόβλημα αρχίζει να παίρνει σοβαρές διαστάσεις και να γίνεται ανεξέλεγκτο (εν’ όψει και τουριστικής περιόδου…).

φωτογραφιες απο ekapolice.gr

{youtube}Hes4LW0DQbA{/youtube}

aegeannews.gr

απο bloko.gr