Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μία από τα ίδια…

Μία από τα ίδια…

931
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ενωση αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση, αναφερόμενη στο ρόλο της αστυνομίας με την νε πολιτική ηγεσία.

 

Διααβαστε την ανακοινωση:

Αθήνα,   20-3-2015         
Αρ. Πρωτ.: 016

Προς :

Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης στις πρόσφατες εκλογές και τις πρώτες τοποθετήσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας το συνδικαλιστικό μας κίνημα υποδέχθηκε θετικά τις δηλώσεις της ότι ο συνδικαλισμός αποτελεί ουσιαστικό και βασικό σύμβουλο του Υπουργείου μας και πλέον κάτι καινούργιο και διαφορετικό γεννιέται στην εφαρμογή της αστυνομικής πρακτικής. Η Ένωσή μας χαιρέτισε την διακριτική παρουσία των αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας ως ένα πρώτο θετικό μέτρο. Άλλωστε αποτελούσε πάγιο αίτημά μας το τέλος της κατασπατάλησης των δυνάμεών μας χωρίς λόγο αρκετές φορές. Προβληματιστήκαμε έντονα όμως όταν γίναμε όλοι μας μάρτυρες των graffiti και των υβριστικών συνθημάτων πάνω στα λεωφορεία των ΥΜΕΤ-ΥΑΤ σε πρόσφατο φραγμό πορείας.

Τονίσαμε ότι αυτό αντίκρουε στην αισθητική μιας δημοκρατικής πολιτείας αλλά σίγουρα ήταν προτιμότερο από το να είχαμε τραυματισμούς αστυνομικών και διαδηλωτών. Θέσαμε όμως την αγωνία μας ότι η παρουσία-απουσία της ΕΛ.ΑΣ. που επιδιώκει η νέα πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να ληφθεί από ορισμένους ως αδυναμία στην τήρηση της νομιμότητας και σαν ευκαιρία εκμετάλλευσης για περαιτέρω έκνομες ενέργειες. Διατηρήσαμε το θέμα χαμηλά αναλογιζόμενοι το μικρό βίο που είχε διανύσει έως τότε η πολιτική ηγεσία δίνοντας περίοδο χάριτος.

Δυστυχώς όμως επαληθεύτηκαν οι αρνητικές μας προβλέψεις και σε λίγες μέρες είχαμε τον ευτελισμό και του Ιδρύματος του Πολυτεχνείου με graffiti. Την κατάληψη ακόμα και των γραφείων του βασικού εταίρου της Κυβέρνησης, του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τους γνωστούς!! Ακολούθησαν η κατάληψη της Νομικής και τα επεισόδια που ακολούθησαν με τη βεβήλωση μνημείων, κτιρίων και ζημιών αδιακρίτως σε περιουσίες Ελλήνων πολιτών, διασύροντας την εικόνα μας στον έξω κόσμο. Όλα τα παραπάνω σε μια εποχή που δεν υπάρχουν έντονες κοινωνικές αναταραχές και ο κοινωνικός αναβρασμός έχει εκτονωθεί. Παρόλα αυτά κάποιοι εκλαμβάνουν την αμυντική στάση της αστυνομίας ως αδυναμία. Μια αμυντική στάση που τείνει να συγκριθεί με τη στάση στα Δεκεμβριανά επεισόδια του 2008.

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα πριν λίγες μέρες επιλέχθηκαν οι νέοι ταγοί του καινούργιου δόγματος με τις ετήσιες κρίσεις που δυστυχώς έγιναν με την παλιά πρακτική και όχι με την εφαρμογή της προεκλογικής εξαγγελίας για διακομματική επιτροπή κρίσεων. Ενώ όμως ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες οι κρίσεις ξαφνικά, απροειδοποίητα και αναίτια είχαμε την μετακίνηση δύο Αστυνομικών Διευθυντών μελών μας που τύγχαναν να είναι Διοικητές της ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ! Εύλογα ερωτήματα γεννήθηκαν σε όλους. Τι προέκυψε άραγε από τις κρίσεις και μετά για τον εξοβελισμό των δύο αξιωματικών; Τι χρεώνεται σε αυτούς ώστε να μετακινηθούν; Αν τίποτε μεμπτό γιατί μετακινήθηκαν; Μήπως είναι τα πρώτα θύματα της συνεχής αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα που όμως κάποιοι, κάποτε έθεταν ως βετο να μην εφαρμοστεί; Πόσο βοηθά στο ηθικό των συναδέλφων μια αδικαιολόγητη μετακίνηση των διοικητών τους που η Πολιτεία πρόσφατα έκρινε θετικά το έργο τους με την παραμονή τους στο ίδιο πόστο; Άραγε επιδιώκουν ορισμένοι φοβικούς αξιωματικούς που θα έχουν συνεχώς το κεφάλι τους στο ικρίωμα; Οι κρίσεις θα αποτελούν μοχλό πίεσης για τους αξιωματικούς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου; Και όλα τα παραπάνω βαφτίζονται «αξιοκρατία»;

Ξέρουμε ότι σε όλα αυτά τα ερωτήματα δεν θα μας δοθεί απάντηση και ουσιαστικά αποτελούν ρητορικές απορίες. Ο βωμός είναι μεγάλος και στο βωμό αυτό όλα επιτρέπονται για κάποιους. Γίνονταν, γίνονται και ελπίζαμε να μην ξαναγίνουν. Η Ένωσή μας θα στηλιτεύει τέτοιες αήθεις πρακτικές, περιμένοντας την ίδια θέση να έχει η Ένωση Αξιωματικών Αττικής ενώ αναμένουμε ακόμα την επίσημη θέση της ΠΟΑΞΙΑ.

Δυστυχώς τέτοιες πρακτικές αποδεικνύουν ότι άνθρακας ο θησαυρός.
 
Για το Δ.Σ.

                     – Ο –                                                                                   – Ο –
                 Πρόεδρος                                                                     Γεν. Γραμματέας

 

 

      ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                                    ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

απο easya.gr