Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μαθητές από όλη τη χώρα συνομίλησαν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μαθητές από όλη τη χώρα συνομίλησαν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

867
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Iδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η τηλεδιάσκεψη 269 σχολικών μονάδων από όλη τη χώρα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης.

Τα σχολεία που συμμετείχαν δέχθηκαν πρόσκληση μέσω του συστήματος «meetings.sch.gr», του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και με τον τρόπο αυτό, εντάχθηκαν στην τηλεδιάσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού.

Πιο αναλυτικά, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν είναι:

– Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

– Ο σκοπός διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων.

– Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

– Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

– Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αρμόδιος καθηγητής από κάθε σχολείο συνέλεξε ερωτήσεις από τους μαθητές, τις οποίες απέστειλε μέσω του συστήματος και της λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας “chat”. Οι ερωτήσεις απαντήθηκαν, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, από τους εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που πραγματοποίησαν την παρουσίαση.

Η ενημέρωση θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα σε όλη τη χώρα.

απο zougla.gr