Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ο «Θησέας» εξαρθρώνει πυρήνα Τζιχαντιστών στο κέντρο της Αθήνας

Ο «Θησέας» εξαρθρώνει πυρήνα Τζιχαντιστών στο κέντρο της Αθήνας

929
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ύπαρξη τζιχαντιστικού πυρήνα και στην Αθήνα. Είχαν ρόλο καθοδήγησης και όχι επιχειρησιακό. Δέκα προσαγωγές, μεταξύ των οποίων ενός Μαροκινού που φέρεται να σχετίζεται με τους τρομοκράτες του Βελγίου.

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της απόπειρας επίθεσης τζιχαντιστών στην πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά του Βελγίου, η οποία αποτράπηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας την Πέμπτη. Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο τρομοκρατών και τον τραυματισμό ενός τρίτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ομόνοια υπήρχε δίκτυο τζιχαντιστών, που δεν ήταν ένοπλο, αλλά είχε ως σκοπό τον ινστρουκτορισμό και την στρατολόγηση.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 10 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ενός Μαροκινού, ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε με τον αδερφό του τραυματία τρομοκράτη στο Βέλγιο.

Γεγονός είναι ότι οι ελληνικές αρχές δεν περίμεναν το σήμα των Βέλγων, αλλά ήδη από την επίθεση στο Παρίσι, είχαν αρχίσει τις έρευνες.

Λόγω της επιχείρησης «Θησέας» από την ημέρα έναρξης των επιχειρήσεων της ομάδας ΔΙΑΣ, έχουν δαχτυλοσκοπηθεί 75.000 παράτυποι μετανάστες, κάτι που διευκολύνει τις έρευνες σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Έτσι τις τελευταίες μέρες, η αστυνομία κινήθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσουν στον Μαροκινό εγκαίρως

Αυτός αν όντως αποδειχθεί ότι έχει σχέση με τους τρομοκράτες του Βελγίου και σχηματιστεί δικογραφία, αξίζει να σημειωθεί ότι επίσης δεν είχε όπλα, αλλά έπαιζε τον ρόλο καθοδηγητή.

Οι βελγικές Αρχές ζήτησαν τα στοιχεία των ερευνών από τις αντίστοιχες ελληνικές, μέσω της Europol.

Προηγουμένως, η βελγική αστυνομία κατάφερε να ανακαλύψει μέσα από τηλεφωνικές συνομιλίες ότι ετοιμάζονταν επιθέσεις εναντίον της πόλης Βερβιέ και εντόπισε ότι το επιχειρησιακό και οικονομικό σχέδιο συντονίζονταν από ελληνικό έδαφος.

Τζιχαντιστές που είχαν πολεμήσει στη Συρία ετοιμάζονταν για τρομοκρατικό χτύπημα

Την περασμένη Πέμπτη το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι RTL-TVI ανέφερε ότι οι αρχές παρακολουθούσαν τρεις νέους οι οποίοι είχαν φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσουν στη Συρία αλλά επέστρεψαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τη εφημερίδα De Standaard, από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα αυτή ήταν έτοιμη να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες και αποφάσισαν να δράσουν άμεσα. Στο στόχαστρο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας είχε μπει ένας παλιός φούρνος, στο κέντρο της πόλης Βερβιέ.

Παρόμοιες επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη και στις Βρυξέλλες. Η Φρανσουάζ Σεπμάν, η δήμαρχος του Μολενμπέκ-Σεν-Ζαν, είπε ότι έγιναν έρευνες στην κοινότητα της οποίας προΐσταται, στα προάστια της βελγικής πρωτεύουσας, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών. Σύμφωνα με το κανάλι RTL-TVI, η αστυνομία αναζητά επίσης έναν ένοπλο που εκτόξευσε απειλές και φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» στο μετρό των Βρυξελλών.

Στη Βερβιέ, ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί και εκρήξεις στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. Η συνοικία αποκλείστηκε από την αστυνομία που κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

«Είδα ένα περιπολικό να περνά από μπροστά μου και άκουσα ισχυρές εκρήξεις. Ένας άνδρας ντυμένος στα μπλε και με κουκούλα μας έσπρωξε, αρχίσαμε να τρέχουμε. Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη, ακολούθησαν ριπές και άλλες εκρήξεις», αφηγήθηκε μια γυναίκα. Ένας κάτοικος της περιοχής είπε ότι άκουγε πυρά επί ένα δεκάλεπτο.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες «για μια επιχείρηση που σχετίζεται με την τρομοκρατία στη Βερβιέ».

Η Βερβιέ, όπως και ορισμένες συνοικίες των Βρυξελλών, θεωρούνται εστίες των ακραίων ισλαμιστών στο Βέλγιο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τους τελευταίους μήνες 6-10 νέοι έφυγαν από την πόλη αυτή με προορισμό τη Συρία. Επιπλέον, τις τελευταίες ώρες ισλαμιστές έχουν εκτοξεύσει απειλές μέσω του διαδικτύου στο Βέλγιο όπου οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένας από τους τρεις δράστες των επιθέσεων στη Γαλλία, σχετιζόταν με έναν λαθρέμπορο όπλων που κατοικεί στο Βέλγιο.

πηγή: news247.gr

απο policeonline