Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ο συνδικαλισμός προς ώφελος του συναδέλφου

Ο συνδικαλισμός προς ώφελος του συναδέλφου

1147
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σαν σήμερα, πριν δύο χρόνια, είχε πραγματοποιηθεί απόπειρα απόδρασης από τα κρατητήρια του Τμήματος μου. Εκείνη την μέρα έκαναν παρέλαση από Τμήμα πολλοί συνάδελφοι, ανάμεσα τους και αρκετοί συνδικαλιστές. Κανένας όμως δεν έκανε το αυτονόητο, να προσφέρει λίγη βοήθεια σε εμάς, που μας έτυχε πρώτη φορά κάτι τέτοιο. Οι μόνοι που μας στήριξαν ήταν ο Alex Kalevras και ο Antonis Varagkoulis.

“ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΑΧΙΜΟ”
 
Τότε, βλέποντας έναν συνδικαλισμό που όχι μόνο δεν μου άρεσε, αλλά που έφτασα σε σημείο να τον σιχαίνομαι πήρα την απόφαση να ασχοληθώ, ώστε κανένας συνάδελφος να μην βρεθεί σε παρόμοια θέση. Πήρα μέρος στην προσπάθεια αυτών που ενδιαφέρθηκαν, και μαζί και με άλλους αξιόλογους συναδελφους, όπως ο Kampouris Anastasios, ο Χρηστος Συμεωνιδης και ο Billy Simeoni, αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε φέρουμε την αλλαγή.
 
Ψάξαμε τα προβλήματα των συναδέλφων εκεί που υπήρχαν, στις Υπηρεσίες του, όχι μέσα από γραφεία. Όχι μόνο το πρωί όταν είναι οι διοικητές εκεί αλλά όλες τις ώρες, γυρίσαμε τα βραδιά σε στόχους και σκοπιές. Βρήκαμε ανθρώπους που ήθελαν να βοηθήσουν την αστυνομία και τους δώσαμε την ευκαιρία. Μιλήσαμε για ενότητα και την κάναμε πράξη όταν ενωθηκαμε με τον Δημήτριος Δαγκλής και τον συνδυασμό του, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές αντιπαλότητες και διαφωνίες και δουλέψαμε μαζί για έναν συνδικαλισμό καλύτερο.
 
Καταφέραμε, μαζί και με βοήθεια αλλων, να διώξουμε τους ποινικούς κρατούμενους από τα Τμήματα.
 
Σήμερα, δύο χρονια μετά, και έναν μήνα πριν τις εκλογές, πλέον πιο ενωμένοι από ποτέ, μαζί με πολλούς εξαίρετους συναδέλφους, ο Stefanos Tel,ο Βασίλης Πολυχρονίδης, ο Giorgos Baslis, ο Giorgos Pitsaris, ο Theo Stormbringer, ο George Amanatidis και ο George Georgantas, είναι μόνο κάποιοι από αυτούς που ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας, να φέρουμε την αλλαγή!
 
Σε ένα μήνα η επιλογή θα είναι στο χέρι των συναδέλφων τις Θεσσαλονίκης, να επιλέξουν αν είναι ευχαριστημένοι με τον συνδικαλισμό όπως είναι σήμερα ή αν έφτασε η ώρα να έρθει η αλλαγή, αν έφτασε η ώρα για έναν συνδικαλισμός μάχιμο, που τα ίδια του τα μέλη αντιμετωπίζουν τις συνθήκες που θέλουν να βελτιώσουν και που δεν κρύβονται πίσω από πόρτες και γραφεία.
 
 
Ενωμένοι για τον συνάδελφο
ΕΝΩΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  
 
Το κείμενο είναι του Κοκονά Αριστείδη (Kokonas Aris)
 
Αναδημοσίευση από τη σελίδα της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο facebook