Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ποια αστυνομικά τμήματα καταργούνται και ποια συγχωνεύονται στην Αττική

Ποια αστυνομικά τμήματα καταργούνται και ποια συγχωνεύονται στην Αττική

1641
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σημαντικές αλλαγές στον χάρτη αστυνόμευσης στην πρωτεύουσα και κατάργηση δεκάδων αστυνομικών τμημάτων και σταθμών προσδιορίζονται σε διαταγή των αστυνομικών αρχών που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και παρουσιάζει Το Βήμα με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση περίπου 1,4 εκατ. ευρώ και την αποδέσμευση περίπου 800-1.000 αστυνομικών από γραφειοκρατικά καθήκοντα.

Τα νέα αστυνομικά τμήματα της Αττικής θα είναι πολύ σύντομα τα εξής:

Για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών προτείνεται:

Η συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων Αγίου Δημητρίου και Δάφνης, των Ζωγράφου και Καισαριανής, των Βύρωνα και Υμηττού καθώς και των Ταύρου και Μοσχάτου (διοικητική υπαγωγή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά).

Η αντικατάσταση και ταυτόχρονα συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων με περιοχή αρμοδιότητας τον Δήμο Αθηναίων (ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, Ακροπόλεως, Αμπελοκήπων, Εξαρχείων, Κολωνού, Κυψέλης, Νέου Κόσμου, Ομόνοιας, Παγκρατίου, Πατησίων, Πετραλώνων και Συντάγματος) με εννέα νέα Αστυνομικά Τμήματα τα οποία θα φέρουν αριθμητική ονομασία (1ο Αστυνομικό Τμήμα, 2ο Αστυνομικό Τμήμα κ.ο.κ.).

Στη Βορειοανατολική Αττική από τις 39 αστυνομικές υπηρεσίες καταργούνται οι 20 για την εξοικονόμηση περίπου 500.000 ευρώ από ενοίκια.

Συγχωνεύονται τα Αστυνομικά Τμήματα Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, τα Α” και Β” Νέας Ιωνίας σε ένα τμήμα, ενοποιούνται τα ΑΤ Γέρακα και Παλλήνης αλλά και τα ΑΤ Παιανίας και Γλυκών Νερών. Ακόμη γίνεται ένα ενιαίο τμήμα Παπάγου – Χολαργού, ένα άλλο «πολυδύναμο τμήμα» Ψυχικού – Φιλοθέης – Νέου Ψυχικού όπως και ένα ακόμη Ωρωπών – Καλάμου – Αυλώνας που απορροφούν τα προηγούμενα αυτόνομα τμήματα.

Ακόμη δημιουργούνται τα τμήματα-«μαμούθ»: το Βριλησσίων – Μελισσίων – Πεντέλης, το Ηρακλείου – Πεύκης, το Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας, το Αμαρουσίου – ΟΑΚΑ, το Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας, το Αγίου Στεφάνου – Καπανδριτίου, το Νέας Μάκρης – Μαραθώνα και το Αρτέμιδας – Σπάτων.

Τα μόνα τμήματα στη Βορειοανατολική Αττική που παραμένουν ως έχουν είναι τα Μεταμόρφωσης, Ραφήνας, Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου.

Στη Δυτική Αττική συγχωνεύονται τα δύο τμήματα του Αιγάλεω, γίνεται ενιαίο τμήμα Λιοσίων – Ζεφυρίου, συγχωνεύονται τα τμήματα Αγίων Αναργύρων και Καματερού αλλά και του Ολυμπιακού Χωριού με τον Αστυνομικό Σταθμό (ΑΣ) Θρακομακεδόνων. Ακόμη το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων απορροφά τους σταθμούς Νέας Περάμου και Κινέττας. Τα υπόλοιπα τμήματα της Δυτικής Αττικής παραμένουν ως έχουν.

Στη Νοτιοανατολική Αττική προτείνεται η συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων Α” και Β” ΑΤ Γλυφάδας, των Αργυρούπολης και Ελληνικού, των Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, των Αναβύσσου και Καλυβίων (ΑΤ Σαρωνικού) αλλά και των Κερατέας και Λαυρίου. Προτείνεται η κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών Σουνίου, Πόρτο Ράφτη, Σαρωνίδας.

Για την περιοχή του Πειραιά προτείνεται η συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Καλλίπολης και Δημοτικού Θεάτρου (Α” ΑΤ Πειραιά), των Δραπετσώνας και Κερατσινίου, των Μεθάνων, Γαλατά και Δρυόπης (ΑΤ Τροιζηνίας) καθώς και των τμημάτων Μοσχάτου και Ταύρου. Το Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων μετατρέπεται σε Β” Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά.

Επιπλέον θα υπάρξει κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών Αμπελακίων, Μεσαγρού αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Νέου Φαλήρου το οποίο ιδρύθηκε αλλά δεν λειτούργησε ποτέ.

Για τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής προτείνεται η συγχώνευση των Τμημάτων Πειραιά, Κορυδαλλού και Περάματος αλλά και αυτών της Ελευσίνας και Μεγάρων. Ωστόσο καταργείται η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

απο policenet