Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Προταση για καταργηση του απαρχαιωμενου συστηματος σκοπού των Αστυνομικων Υπηρεσιων.

Προταση για καταργηση του απαρχαιωμενου συστηματος σκοπού των Αστυνομικων Υπηρεσιων.

837
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εν όψει της διαδικασίας μεταστέγασης των Υπηρεσιών της Ν/Α Αττικής και της εξεύρεσης κτιριακών εγκαταστάσεων που να πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου αυτή να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ να ληφθεί υπ΄όψιν καταρχήν η δυνατότητα αυτά να έχουν χώρους στάθμευσης υπογείους ή μη οι οποίοι όμως να μην είναι προσβάσιμοι στους πολίτες. Αυτό θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να καταργηθεί το απαρχαιωμένο σύστημα φύλαξης κτιρίου από εξωτερικό σκοπό’ κάτι που υφίσταται ακόμη μόνο στις τριτοκοσμικές χώρες.

Αυτό το σύστημα αφενός μεν δεν εξυπηρετεί την αναγκαιότητα φύλαξης περιμετρικά του κτιρίου αλλά και εκθέτει τον αστυνομικό,που εκτελεί την υπηρεσία σκοπού, σε άμεσο και συνεχή κίνδυνο. Φυσικά το ιδανικότερο όλων είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις να περιφρουρούνται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης μέσω καμερών,ο δε σκοπός να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ελέγχου της κτιριακής εγκατάστασης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τύπου ρεσεψιόν, με μόνιτορ στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου, ελέγχοντας και  καθοδηγώντας τους πολίτες που εισέρχονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες που θα συστεγάζονται σε αυτό.

Τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι απόλυτα ασφαλισμένα και θα εκλείψουν τυχόν φαινόμενα βανδαλισμών και καταστροφής αυτών όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν σε πολλά Αστυνομικά Τμήματα ιδιαίτερα της Αττικής.

Άρθρο του Βαγγέλη ΜΠΟΥΖΑ και του ΚΑΛΑΝΤΖΗ Παναγιώτη

απο ΕΝΩΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
πηγή