Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σαμαράς: Ταμειακά οι ένστολοι θα καλυφθούν πάνω από τα τρία τέταρτα των...

Σαμαράς: Ταμειακά οι ένστολοι θα καλυφθούν πάνω από τα τρία τέταρτα των περικοπών

841
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του πρωθυπουργου στη βουλή έγινε αναφορά στο προσωπικό των ΣΑ και ΕΔ απο τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δήλωσε πως” δίνουμε στους ένστολους μεγάλο μέρος των περικοπών” και ανακοίνωσε τονίζοντας ότι “τον επόμενο μήνα οι ένστολοι θα λάβουν τη μισή περικοπή και τα αναδρομικά του 2015 από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ τα υπόλοιπα θα ξεκινήσουν να δίνονται  το 2015 σε βάθος τριετίας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, σε σχέση με την απόφαση του ΣτΕ οι ένστολοι “ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα τρία τέταρτα των περικοπών”.

 Διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ του bloko.gr:

Γιατί θα είναι μεγαλύτερες οι αυξήσεις που θα λάβουν οι ένστολοι σε σχέση με τα ποσά των διαρροών, Το χρονοδιάγραμμα στα αναδρομικά

Ένα βασικό στατιστικό λάθος λογιστικής φύσης φαίνεται ότι γίνεται, ίσως κι εσκεμμένα στις διαρροές του οικονομικού επιτελείου προς τα ΜΜΕ, με πιθανή πρόθεση να μεγιστοποιηθεί πέραν του αναμενόμενου η ικανοποίηση του ένστολου προσωπικού, κάτι που προφανώς αποτιμάται στην περίοδο στην πολιτικά ασταθή περίοδο που διανύουμε.

Σε συνέχεια όλων όσα νωρίτερα παραθέσαμε υπό την επίκληση έγκυρων πηγών ενημέρωσης τόσο από πηγές της Αστυνομίας όσο και του υπουργείου Οικονομικών, το λάθος είναι

πως οι υπολογισμοί και ο καθορισμός των επιπλέον “αυξήσεων” στα στελέχη των Σ.Α και των Ε.Δ γίνεται με βάση τον βασικό μισθό.

Και οι πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν πως η βάση υπολογισμού θα είναι ο βασικός μισθός, μαζί με τα χρονοεπιδόματα, και τα επιδόματα εξομάλυνσης, ειδικής απασχόλησης, επιτελικής ευθύνης, ειδικών συνθηκών και διοίκησης κάτι που θα επιφέρει αλλαγές προς τα πάνω των χρηματικών ποσών που μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστά μετά τις σχετικές διαρροές.

Έτσι, οι αναπροσαρμογές αναμένεται να είναι αισθητά προς τα πάνω κα θα κυμαίνονται ανάλογα με το βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας.

Όπως σημειώνεται επίσης, στο ραντεβού των συνδικαλιστών με τον Γκίκα Χαρδούβελη θα τεθεί θέμα … αναλογικότητας στην καταβολή των αναδρομικών, ώστε οι δικαιούχοι μέχρι 1.000 ευρώ να τα πάρουν μέσα σε ένα έτος, οι μέχρι 2.000 ευρώ σε δύο έτη και όσοι δικαιούνται παραπάνω στην τριετία.

5 δόσεις αναδρομικών στη μισθοδοσία Νοεμβρίου, Πότε θα δοθούν τα υπόλοιπα, Τί θα γίνει με κοινωνικό μέρισμα και μισθολογικές προαγωγές
 
Good news αναμένεται να επιδαψιλεύσει σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ο υπουργός Οικονομικών στους συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας στο μεταξύ τους ραντεβού που προσδιορίζεται το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν πως ήδη γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να προλάβουν να μπουν στη μισθοδοσία του Νοεμβρίου τα αναδρομικά του 2014, που σημαίνει επιπλέον έσοδα για

τους υπηρετούντες που αναλόγως βαθμού και συνθηκών θα κυμανθούν από 150 έως 600 ευρώ κάτι που θ’ αφορά και στους απόστρατους. Για να γίνει αυτό, προϋπόθεση είναι να κατατεθεί η σχετκή τροπολογία και να λάβει μορφή νόμου μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Το κώλυμμα προς το παρόν είναι ότι η Βουλή, όσο διαρκεί η συζήτηση της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν ασκεί νομοθετικά καθήκοντα.

Το ερώτημα ειναι τί θα γίνει με τα υπόλοιπα αναδρομικά. Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι θα καταβληθούν και θα εξοφληθούν μέσα στην επόμενη τριετία σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Το επιπλέον θετικό για τους ένστολους είναι πως δεν θα γίνει κανένας συμψηφισμός ούτε με το κοινωνικό μέρισμα που καταβλήθηκε ούτε με τις μισθολογικές προαγωγές που θα παραμείνουν ανέγγιχτες.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να οριστικοποιηθούν επίσημα προς τους συνδικαλιστές των Σωμάτων από τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη στην συνάντηση που επίκειται, όπου πρόκειται να συζητηθεί και το νέο μισθολόγιο, η συζήτηση για το οποίο θ’ ανοίξει στις αρχές του 2015 και ως βάση για τους ένστολους θα προβληθεί η πλήρης συμμορφωση της κυβέρνησης στις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.

ΑΠΟ bloko.gr