Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενη ένοπλη επίθεση..

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενη ένοπλη επίθεση..

1018
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κατάσταση συναγερμού με τον φόβο ενός ενόπλου κτυπήματος – προς πολιτικό, οικονομικό, διπλωματικό ή επιχειρηματικό στόχο – από τουλάχιστον τρεις ένοπλες οργανώσεις, βρίσκονται από το βραδυ της Κυριακής οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη.

 

Tι περιμένουν και τι φοβούνται οι επιτελείς στην Κατεχάκη..

Τα στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Ταξης και της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι «διανύουμε μια θερμή περίοδο με προσχεδιασμένες αλλεπάλληλες επιθέσεις από το «μέτωπο» του εγχώριου ανταρτικου πόλης που επιχειρεί πάλι να δηλώσει παρών».

Η ανησυχία των διωκτικών αρχών επιτείνεται – πέρα από τις νεώτερες πληροφορίες που υπάρχουν – για τρεις ακόμη λόγους.

ΠΡΩΤΟΝ: ότι η οργάνωση «Ομάδα Λαικών Αγωνιστών» δεν έχει στείλει ακόμη προκήρυξη για την ένοπλη επίθεση αλλά κι ότι την προηγούμενη φορά που είχε «κτυπήσει» ήταν με «διπλή επίθεση» (στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη και σ αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Βαρυμπόμπη). Τότε οι επιθέσεις της πάντα… «χειμερινής» ΟΛΑ είχαν γίνει στις 30 Δεκεμβρίου και στις 12 Ιανουαρίου 2014 στην αντιπροσωπεία (με αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας), ενώ η προκήρυξη είχε σταλεί έναν μήνα αργότερα, στις 11 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Υπάρχει κινητικότητα από ένοπλες ομάδες που σχετίζονταν με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Γι αυτόν τον λόγο φοβούνται επανεμφάνιση του δραπέτη, πρώην μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού που είχε ταχυδρομήσει το δέμα – βόμβα με μεγάλη ποσότητα ΤΝΤ στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας για λογαριασμό της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μια τέτοιου είδους «θυγατρική» των «Πυρήνων» ένοπλη ομάδα να σχεδίασε την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι. Όμως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντόπισαν στοιχεία ερασιτεχνισμού στην κατασκευή της βόμβας και στις κινήσεις των δραστών

ΤΡΙΤΟΝ: Ζητούμενο είναι τι θα συμβεί με την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» του συλληφθέντα Νίκου Μαζιώτη. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι «η δράση της εν λόγω οργάνωσης είναι προς το παρόν ελέγξιμη γιατί ανακαλύψαμε στοιχεία για δύο ακόμη μέλη της και τους έχουμε θέσει υπό παρακολούθηση». Όμως και σ αυτή την περίπτωση δεν αποκλείονται εκπλήξεις.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Μεγάλο ερώτημα αποτελεί η επανεμφάνιση άλλων οργανώσεων μικρού βεληνεκούς όπως η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» που ανέλαβε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς – τον Μάιο του 2014 – στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

πηγή: tovima.gr