Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΥΦΛΙ: Οι Αστυνομικοί στο πλευρό των μαθητών.

ΣΟΥΦΛΙ: Οι Αστυνομικοί στο πλευρό των μαθητών.

841
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Σουφλίου κατά το σχολικό έτος 2013-2014 προχώρησαν σε ενημερωτικές ημερίδες στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Σουφλίου και της ευρύτερης περιοχής με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή και
σύνθημα ” Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΜΑΣ”.

Όπως πληροφορηθήκαμε από φίλους – λειτουργούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η όλη παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευτική και διασκεδαστική για τους μαθητές των Σχολείων της περιοχής μας. Όπως – μάθαμε – η εν λόγω παρουσίαση των Αστυνομικών του Σουφλίου έγινε σ’ όλα τα Σχολεία της ευρύτερης περιοχής, δηλαδή και στα Σχολεία του ορεινού όγκου ήτοι στα Πομακοχώρια, με θετικές – πάντα – εντυπώσεις από τους μαθητές.

Η όλη αυτή Δράση της Αστυνομίας θεωρούμε ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε έτος, ώστε να εκπαιδεύονται οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Και ελπίζουμε μ’ αυτό τον τρόπο, οι μαθητές να γίνουν ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ από εμάς τους παλιούς.

 Επίσης, περιμένουμε ανάλογη παρουσία κι από άλλα Σώματα Ασφαλείας (π.χ. Πυροσβεστική, Λιμενικό), από τον Ελληνικό Στρατό, καθώς κι από φορείς Πολιτισμού της περιοχής μας, με παρουσίαση ανάλογη του αντικειμένου τους.
Τελειώνουμε το άρθρο αυτό επισημαίνοντας ότι το ΣΧΟΛΕΙΟ δεν πρέπει να προσφέρει μόνο ΓΝΩΣΕΙΣ αλλά και ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ. Το Σχολείο πρέπει να προετοιμάζει τον κάθε Μαθητή και να τον κάνει Αγωνιστή για τον Στίβο της Ζωής. Μόνο έτσι θα προκόψουμε… και θα πάμε μπροστά ως Έθνος, ως Λαός…

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αγαπητούς συναδέλφους για την προσφορά φωτογραφιών για το ρεπορτάζ μου αυτό. Η συλλογή υπήρξε χρονοβόρα, γι’ αυτό και το άρθρο αυτό καθηστέρησε κι αναφέρεται στην σχολική περίοδο 2013-2014.

ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΦΛΙ

{gallery}stories/galleries_ekapolice/soufli{/gallery}

Πηγή