Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε.ΑΣ.Υ.Α. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Υ.Α.Τ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε.ΑΣ.Υ.Α. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Υ.Α.Τ.

799
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα πλαίσια συναντήσεων της Ένωσης Αθηνών με τους επικεφαλής υπηρεσιών της Αθήνας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων με τον νέο Διοικητή της Υ.Α.Τ. Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΤΣΙΡΟ Σπυρίδωνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετικη ανακοινωση της Ενωσης Αθηνών:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την παραπάνω υπηρεσία και ζητήθηκαν τρόποι από τον Διοικητή της για την επίλυση αυτών. Διεξοδικότερα: Ζητήθηκε για πολλοστή φορά η ανακοίνωση της υπηρεσίας να γίνεται έως τις 14.00 σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001 χωρίς τις συνεχείς μεταβολές αυτής και η ρύθμιση των οφειλόμενων ωρών υπερεργασίας του προσωπικού.

Δόθηκε έμφαση στα σταθερά σημεία φύλαξης και την επικινδυνότητα αυτών, όπως και τα μέτρα φύλαξης στην έδρα της Υπηρεσίας. Επιπλέον τονίσθηκε η συνέχιση δυστυχώς της δημιουργίας διμοιριών εκτός των προβλεπομένων για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών που όμως πλήττει την ομοιογένεια της υπηρεσίας αυτής και δυσχεραίνει τον προγραμματισμό και την τήρηση του ωραρίου.

Εμφατικά αναφέρθηκαν οι ελλείψεις σε υπηρεσιακά υλικά (κράνη, καλαμίδες κ.α.), η αδυναμία αντικατάστασης αυτών καθώς και η ακαταλληλότητα αριθμού υπηρεσιακών λεωφορείων που κρίνονται επικίνδυνα για τις ζωές των συναδέλφων και των συμπολιτών μας, κάποια εκ των οποίων χρησιμοποιούνται ακόμα και για μακρινές μετακινήσεις εκτός του λεκανοπεδίου Αττικής.

Από τη Διοίκηση υπήρξε κατανόηση και διαπιστώθηκε σύμπνοια για τα παραπάνω προβλήματα πλην όμως, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, πολλά από τα παραπάνω υπερβαίνουν των αρμοδιοτήτων της και της δικαιοδοσίας της.

Είναι προφανές ότι πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους αυτοί που τους αναλογούν, οι οποίοι έχουν και την αποκλειστική ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του αστυνομικού οργανισμού.

 

                                  Για το Δ.Σ.

               – Ο –                                       – Ο –
                 Πρόεδρος                             Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος               ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

απο easya.gr