Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΜΟΙΡΙΩΝ ΥΑΤ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΜΟΙΡΙΩΝ ΥΑΤ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

1284
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιστολή-Ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ προς την ΠΟΑΣΥ για τις συνθηκες εργασίας των δικοιριών ΥΑΤ στη Λέσβο:

Δυστυχώς παρά τις επισημάνσεις μας με τη πρόσφατη ανακοίνωσή μας για τις συνθήκες μετάβασης και εργασίας των διμοιριών της ΥΜΕΤ στη Κω, η ίδια κατάσταση παρατηρείται και στο νησί της Λέσβου με τις εκεί διμοιρίες ΥΑΤ. Και για αυτές τις δυνάμεις η υπηρεσία «φρόντισε» να ταξιδεύουν για ώρες σε κατάστρωμα, να αναμένουν ώρες για να μπουν σε ξενοδοχεία, αμέσως μετά να επιχειρήσουν στο νησί και να ανταποκριθούν με επάρκεια στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Τονίσαμε πολλές φορές ότι οι αστυνομικοί συμβάλουν και θα συμβάλουν τα μέγιστα για να ανακουφιστούν οι τοπικές κοινωνίες από τη παρουσία χιλιάδων μεταναστών σε όλο το νησί, χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές. Δεν είναι όμως δυνατόν να αντιμετωπίζονται συνάδελφοι σαν «ζώα» με την πρόφαση πάντα, των έκτακτων συνθηκών που διέπουν τη χώρα! Δεν μπορεί οι αστυνομικοί να εργάζονται χωρίς ωράριο, με ασάφεια εντολών, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διοικητική μέριμνα, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους με συνεχείς αναβολές και με πενιχρές ημερήσιες αποζημιώσεις για τις ανάγκες τους. Αυτές οι καταστάσεις μέσα σε ένα έκρυθμο περιβάλλον, εγκυμονούν κινδύνους, που μπορούν να ανάψουν τη σπίθα ανεξέλεγκτων καταστάσεων. Κάποιοι ακόμα αρνούνται να αποδεχθούν, ότι η ασφάλεια σε έναν τόπο πρέπει να πληρώνεται και δεν χωρούν εκπτώσεις σε αυτό.

Επειδή αυτή η πραγματικότητα θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες θα αναδείξουμε τα προβλήματα στον υπηρεσιακό αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Μετανάστευσης κ.Μουζάλα Ιωάννη, στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μακροδημήτρη Αντώνη και στην Πρωθυπουργό κ.Θάνου Βασιλική, ελπίζοντας σε επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Για το Δ.Σ.

                     – Ο –                                                                                   – Ο –
                 Αντιπρόεδρος                                                                    Γεν. Γραμματέας

                                             

            ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                             ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

πηγη