Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Θεσσαλονίκη 05-09-2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Θεσσαλονίκη 05-09-2015

917
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας απο τη χθεσινή παράσταση Διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των ενστόλων:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  Εμείς οι συγκεντρωθέντες σήμερα, 05-09-2015, στην Πλατεία Συντριβανίου με αφορμή τα εγκαίνια της 80ης ΔΕΘ και τις αφίξεις των πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την καθολική απαίτηση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας μας, τόσο στην ενέργεια όσο και στην αποστρατεία, για μια κυβερνητική πολιτική, που θα οδηγεί στην απαγκίστρωσή τους από την κοινωνική απαξίωση και την υπηρεσιακή αποδυνάμωση, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις επαχθείς διατάξεις των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Πολιτεία να δει το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη ως εθνική υπόθεση, έξω και πάνω από λογιστικές λογικές και συνεχή «παζάρια» με τους «θεσμούς».

Με τη σημερινή μας διαμαρτυρία, συνεχίζουμε να εκφράζουμε την εναντίωσή μας στη συνεχιζόμενη πολιτική των περικοπών και της σύνθλιψης του επιπέδου ζωής όλων των υπηρετούντων και υπηρετησάντων στα Σώματα Ασφαλείας, δεδομένου ότι:

  1) Έχουμε υποστεί την εφαρμογή άδικων μέτρων, κι ενώ είναι αδιαμφισβήτητη η δικαίωσή μας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αναμένουμε ακόμα την πλήρη μισθολογική μας αποκατάσταση.

  2) Το ασφαλιστικό μας σύστημα έχει αδίκως στοχοποιηθεί, όπως αποδείχθηκε μόλις και προ μερικών ημερών, για άλλη μια φορά, όταν εντελώς αιφνιδιαστικά επιχειρήθηκε η ανατροπή του μνημονιακού νόμου 3865/10 για το ασφαλιστικό των ενστόλων.

  3) Τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, αφού λεηλατήθηκαν αγρίως στο πλαίσιο του PSI, κινδυνεύουν να καταβροχθισθούν στην τρύπα των ελλειμμάτων, αγνοώντας την ιδιαιτερότητα του Κλάδου, αλλά και την πραγματικότητα την ίδια, όσον αφορά τη συσσώρευση των λεηλατηθέντων κεφαλαίων, που αποτελούσαν καθαρές ασφαλιστικές εισφορές.

  4) Οι Υπηρεσίες, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού και στο φιλότιμο του ανθρώπινου δυναμικού τους, ενώ το εύρος της εγκατάλειψης, καταδηλώνεται από τις χορηγίες και τις προσφορές ιδιωτών για την εξασφάλιση ακόμα και βασικών ειδών εξοπλισμού και υπηρεσιών.

  5) Ως αναπόσπαστο κομμάτι του Λαού μας, βιώνουμε κι εμείς την υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των παρεχόμενων αγαθών –υπηρεσιών στον τομέα της Πρόνοιας της Υγείας και της Παιδείας. Η φτωχοποίηση και η υποτίμηση του βιοτικού μας επιπέδου είναι έννοιες ασύμβατες με τον επαγγελματισμό και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στην ελληνική κοινωνία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους που είναι γνωστοί στις Κυβερνήσεις και στα Πολιτικά Κόμματα, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους ιθύνοντες ενόψει των επικείμενων Εθνικών Εκλογών, να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν ΞΕΚΑΘΑΡΑ για τα αιτήματά μας:

     Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας, βάζοντας φρένο στις περικοπές των λειτουργικών τους δαπανών
     Πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ
     Διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των ληστευθέντων Αποθεματικών
     Αξιοπρεπείς συντάξεις

  Οι Κυβερνώντες, οι πρώην και οι επόμενοι, οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών μας, για την αξιοπρέπειά μας, για να συνεχίσει να υπάρχει για όλους το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας σ’ αυτόν τον τόπο.
Ανάπτυξη και ευημερία χωρίς ασφάλεια δεν νοούνται.
Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν!
 
ΩΣ ΕΔΩ!! Διεκδικούμε τη ζωή μας!!
ΟΧΙ στην εξαθλίωση των ενστόλων!!!

  Το παρόν Ψήφισμα εγκρίνεται ομόφωνα από τους συμμετέχοντες στην παράσταση διαμαρτυρίας μας, προκειμένου να επιδοθεί στους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων.

Θεσσαλονίκη, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας παρεδόθη το ψήφισμα από τους Προέδρους των Ομοσπονδιών στον υπηρεσιακό Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη, στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη


πηγη