Αρχική ΕΛΛΑΔΑ 250 Αστυνομικοί ενισχύουν το Ανατολικό Αιγαίο με παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ.Υ

250 Αστυνομικοί ενισχύουν το Ανατολικό Αιγαίο με παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ.Υ

892
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έκτακτη συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη και τον κ. Βασίλειο Μαστρογιάννη, Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κου Πανούση Ιωάννη, είχαν σήμερα το πρωί το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων του Ανατολικού Αιγαίου (Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου) με αφορμή το επαναλαμβανόμενο σήριαλ απαξίωσης του αστυνομικού θεσμού, αλλά και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα άπειρα προβλήματα που προκαλεί η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη εισβολή κυρίως στη νησιωτική Χώρα, προσφύγων και παράνομων μεταναστών από την Αφρική και την Ασία.

  Μεταφέροντας την αγωνία των συναδέλφων και των τοπικών κοινωνιών του Ανατολικού Αιγαίου που κυριολεκτικά και μεταφορικά «βουλιάζει» από τη μετανάστευση, ζητήσαμε την άμεση ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου η διαχείριση και αντιμετώπιση της κρίσης από την Ελληνική Αστυνομία και τις λοιπές συναρμόδιες Υπηρεσίες, να είναι η επιβαλλόμενη.

   Αποτέλεσμα της πιεστικής παρέμβασής μας, ήταν τελικά η άμεση ανταπόκριση της Φυσικής και της Πολιτικής Ηγεσίας στο αίτημά μας, διαβεβαιώνοντάς μας ότι όσοι αστυνομικοί υπέβαλαν αίτηση σε προγενέστερο χρόνο για να μετατεθούν στα συγκεκριμένα νησιά με το αντικειμενικό σύστημα των μορίων έτους 2015 και οι μεταθέσεις τους δεν υλοποιήθηκαν, θα δύνανται να αποσπαστούν άμεσα. Ακολούθως, ο αριθμός αυτός των αποσπάσεων θα ενσωματωθεί στο ακέραιο στον Πίνακα των ετήσιων συμπληρωματικών μεταθέσεων έτους 2015, ώστε να διασφαλιστούν οι συνάδελφοι που θα μετακινηθούν από τώρα στις περιοχές αυτές, ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα της μετάθεσής τους.

  Σε ό,τι αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μας ειπώθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εφοδιαστούν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες με μονάδες ταυτοποίησης και καταχώρησης των αλλοδαπών και ότι θα αναβαθμιστεί η ηλεκτρονική βάση δεδομένων για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

  Τέλος, τονίσαμε ότι οι τεράστιες ευθύνες των κυβερνώντων για τα οξυμένα προβλήματα και την εγκατάλειψη που νιώθουν οι συνάδελφοί μας, ειδικά αυτές τις ημέρες στις νησιωτικές περιοχές, δεν μπορούν να καλυφθούν από μεμονωμένα πλην όμως καταδικαστέα περιστατικά, τα οποία σαφώς και απορρέουν από την αφόρητη υπηρεσιακή πίεση και την υπέρμετρη επιβάρυνση, όπου υπό τις παρούσες συνθήκες διαμορφώνουν επικίνδυνες καταστάσεις.

πηγη