Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Mανώλης Σφακιανάκης: «Στο διαδίκτυο, το κακό έχει “αγγελικό πρόσωπο”

Mανώλης Σφακιανάκης: «Στο διαδίκτυο, το κακό έχει “αγγελικό πρόσωπο”

878
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η ημερίδα που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου για το ηλεκτρονικό έγκλημα με κεντρικό ομιλητή τον υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δικηγορικού Συλλόγου γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί, πέραν των δικηγόρων είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στον Στρατηγό για μια σειρά από θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Φλεβάρης, ο εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γ. Κτιστάκης, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Κλιάμπα, η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Αγγελούδη, ο αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Φώτης Νικολόπουλος και οι υποδιευθυντές κ.κ. Δ. Παντελής και Μ. Καλιοράκης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Στρατηγός μαζί με τους συνεργάτες του κ.κ. Μαρία Βρουτζίδου και Όλγα Γαλάνη αναφέρθηκαν στην αποστολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,  καθώς και σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα – περιστατικά.

Η πρόληψη είναι το ήμισυ του παντός και για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο. Αυτό είναι το διαταύτα σε ότι αφορά το διαδίκτυο που έχει γίνει σημαντικό μέρος της ζωής μας και πολλές φορές καθοριστικό, κυρίως όταν πρόκειται για νεαρές ηλικίες.

“Δεν  υπάρχει τίποτε το ιδιωτικό στο διαδίκτυο”, τόνισε ο κ. Σφακιανάκης   που εξήγησε ότι το ηλεκτρονικό ίχνος του καθενός μας είναι αυτό που μας καθορίζει και μας κάνει και στόχο καμιά φορά στο διαδίκτυο.

Το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να μάθει από τα πλέον έγκυρα χείλη, τι σημαίνει cyber bullying και ποιες οι επιπτώσεις του, πόσο εύκολο είναι να εμπλακούν σε παιδική πορνογραφία αλλά και πόσο τραγικός είναι  ο εθισμός  στο διαδίκτυο.

Ο Στρατηγός ανέλυσε τους κινδύνους που κρύβει η περιήγηση στο διαδίκτυο για τα μικρά παιδιά και πια είναι τα όρια που πρέπει να βάζουμε.

Τα θέματα που αναλύθηκαν:

Internet και οι κίνδυνοι που κρύβονται

Παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο

Cyberbulling

Social media & facebook

Oσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ( kids & safety) Internet, κινητό και παιδί

Ασφάλεια πληροφοριών

Δαμιανός Αθανασίου

dimokratiki.gr