Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Έφοδος της Γαλλικής αστυνομίας σε δίκτυο τζιχαντιστών

Έφοδος της Γαλλικής αστυνομίας σε δίκτυο τζιχαντιστών

832
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δύο ανήλικοι, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι που φαίνεται ότι ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Συρία είναι μεταξύ των έξι συλληφθέντων που φέρονται να συμμετείχαν στη στρατολόγηση νεαρών γυναικών για να συμμετάσχουν στον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) στη Συρία.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε δύο περιοχές ενός προαστίου της Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, στο πλαίσιο μιας έρευνας που είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο η αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού, δήλωσε δικαστική πηγή. Οι συλληφθέντες «φέρονται να είχαν πολύ ενεργό ρόλο στην στρατολόγηση και την αναχώρηση τους τελευταίους μήνες πολλών νεαρών γυναικών προς τη Συρία», ανέφερε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε ανακοίνωσή του. Η επιχείρηση, που συνεχίζεται και σήμερα, ξεκίνησε χθες Τρίτη κοντά στη βιομηχανική περιοχή Μεϊζιέ της Λιόν.

Η δικαστική πηγή επεσήμανε ότι στη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκε ένα όπλο, ενώ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για την κατάσχεση «διάφορων όπλων και εξοπλισμού». Σύμφωνα με δικαστική πηγή, δύο αδέλφια, ένας άνδρας και μία γυναίκα 34 ετών, είναι μεταξύ των συλληφθέντων καθώς φέρονται να στρατολογούσαν νεαρές γυναίκες για να συμμετάσχουν στη Τζιχάντ. Δύο αδελφοί ηλικίας περίπου 20 ετών που συνελήφθησαν χθες είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν στο πλαίσιο μιας έρευνας για μια ισλαμιστική οργάνωση η οποία διαλύθηκε το 2012, επεσήμανε η ίδια πηγή. Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν την ώρα που η γαλλική Εθνοσυνέλευση εξετάζει ένα νομοσχέδιο που έχει στόχο να ενισχύσει το αντιτρομοκρατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βασικό μέτρο του νομοσχεδίου, που είναι να εμποδίζονται οι νεαροί Γάλλοι να ταξιδεύουν στη Συρία, προβλέπει κυρίως την επιβολή μιας διοικητικής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την κατάσχεση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς τους, και εγκρίθηκε χθες το βράδυ από τους βουλευτές.

Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, περίπου 930 Γάλλοι φέρονται να έχουν μεταβεί ή να επιθυμούν να μεταβούν στη Συρία και το Ιράκ, εκ των οποίων 350 βρίσκονται στην περιοχή, 180 έχουν επιστρέψει από τη Συρία, 170 βρίσκονται καθ’ οδόν προς τα εκεί και 230 που επιθυμούν να φύγουν, αριθμός που σημείωσε «αύξηση 74% σε διάστημα οκτώ μηνών». Περίπου το 20% εξ αυτών είναι γυναίκες.

απο DEFENCENEWS.GR