Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Αγγλική Αστυνομία: 2 χρόνια χωρίς ούτε ένα θανάσιμο πυροβολισμό.

Αγγλική Αστυνομία: 2 χρόνια χωρίς ούτε ένα θανάσιμο πυροβολισμό.

2196
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε άρθρο του Economist σχετικά με τα πραγματικά πυρά των αστυνομικών των Η.Π.Α. εναντίον κακοποιών,αναφέρεται οτι πέρυσι, το σύνολο των αστυνομικών της Ουαλίας και της Αγγλίας πυροβόλησαν μόλις 3 φορές.

Ο αριθμός τρία αντήχησε άσχημα όταν η ιδιωτική αυτοψία του Michael Brown (του εφήβου που σκοτώθηκε στο Ferguson ,του Missouri, απο τον αστυνομικό Darren Wilson αυτό το μήνα), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπράουν πυροβολήθηκε τουλάχιστον έξι φορές. Πολλά tweets στο twitter ήρθαν σε αντίθεση με τους αριθμούς, λέγοντας οτι ο Wilson είχε πυροβολήσει περισσότερους πυροβολισμούς στο Brown από οτι το σύνολο των Βρετανών αξιωματικών της αστυνομίας για ολόκληρο το έτος 2013 .

Δείτε τα tweets εδω:

{gallery}stories/galleries_ekapolice/britishpolicetasers{/gallery}

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι Βρετανοί αστυνομικοί σπάνια πυροβολούν με  όπλα, αυτό  είναι αλήθεια – οι περισσότεροι αστυνομικοί υπάλληλοι εκεί δεν επιτρέπεται να οπλοφορούν. Ωστόσο, η σύγκριση με τους πυροβολισμούς του Wilson που έπληξε τον Brown δεν είναι ακριβώς σωστη.

Στο βρεττανικό Υπουργείο Εσωτερικών, η υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου που επιβλέπει την αστυνόμευση, δημοσιεύει στοιχεία σχετικά με τη χρήση πυροβόλων όπλων από τους Βρετανούς αστυνομικούς κάθε 12 μήνες. Η τελευταία έκθεση, που καλύπτει τους 12 μήνες που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2013, περιλαμβάνει μόνο την Αγγλία και την Ουαλία, όχι όμως τη Σκωτία .

Στην Αγγλία και την Ουαλία κατά την εν λόγω περίοδο, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με όπλα σε μόλις τρία ξεχωριστά περιστατικά, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα όμως ότι οι οι αστυνομικοί έριξαν μόλις τρεις πυροβολισμούς. Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα επεισόδια συμπλοκών.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ,ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΟΥΑΛΛΙΑ

Ένα περιστατικό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ηλεκτρικό χτύπημα με TASER αλλά κανένα πυροβολισμό.Το 2011 αναφέρθηκαν στην Αγγλία ελάχιστοι πυροβολισμοί, αφού εκεί η χρήση των ηλεκτρικών μέσων ακινητοποίησης όπως τα TASERS είναι πολύ διαδεδομένη.

Δεν έχει σημασία το πώς οι αριθμοί υπολογίζονται, αλλά η Αγγλοι και οι Ουαλλοί αστυνομικοί πυροβολούν πολύ λιγότερο συχνά από ό, τι κάνουν οι Αμερικανοί ομόλογοί τους.Στην Αμερική δεν κρατάνε όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες δεδομένα σχετικά με τους πυροβολισμούς.  Αλλά το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης το κάνει. Το 2012, 60  αστυνομικοί της Νέας Υόρκης (NYPD) πυροβόλησαν συνολικά σε 45 περιστατικά τραυματίζοντας στο σύνολο 14 υπόπτους και σκοτώνοντας συνολικά άλλους 16. Υπήρξαν και άλλοι 21 πυροβολισμοί και 24 βολές σε επιθέσεις ζώων,στο σύνολο (μαζί με κάποια άλλα περιστατικά) 444 συνολικά πυροβολισμοί. Αυτό το νούμερο, μόνο για τη Νέα Υόρκη είναι τεράστιο, σε σχέση με αυτό στην  Αγγλία και την Ουαλία,που είναι 2 χώρες με πολύ μεγάλο πλυθησμό. Είναι όμως μικρό για τη Νέα Υόρκη σε σχέση με αυτο που συνέβαινε την δεκαετία του 70 και του 80.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ,ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΜΟΝΟ

Δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα στοιχεία για τον αριθμό των αστυνομικών των  ΗΠΑ που πυροβολούν θανάσιμα  κάθε χρόνο – αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι με κάποια στοιχεία του FBI υπολογίζονται περίπου οτι ετησίως 400 άτομα σκοτώνονται κατά μέσο όρο. Και οι περισσότερες αστυνομικές ανθρωποκτονίες στις ΗΠΑ έχουν συσχετιστεί με τα όπλα. Οι αστυνομικοί στην Αγγλία και την Ουαλία δεν πυροβόλησαν θανάσιμα κανέναν με όπλο στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών που έληξε στις 31 Μαρτίου, 2013, έχοντας για τα τελευταία 8 χρόνια κατά μέσο όρο 3 θανάτους απο πυροβολισμό.ΟΜΩΣ 130 άτομα έχασαν τη ζωή τους με άλλους τρόπους κατά τη διάρκεια συμπλοκών της Αγγλικής και Ουαλικής Αστυνομίας στην ίδια περίοδο  σύμφωνα με την Ανεξάρτητη  Επιτροπή Παραπόνων της Αγγλικής Αστυνομίας.

Βρετανοί αστυνομικοί πυροβολούν με όπλα τόσο σπάνια, επειδή οι περισσότεροι δεν φέρουν πυροβόλα όπλα, και εκείνοι που φέρουν το κάνουν μόνο σε εγκεκριμένες επιχειρήσεις. Απο 1 Απριλιου 2012 μέχρι στις 31 Μαρτίου του 2013, μόνον 6.091 Αγγλοι και Ουαλλοί αστυνομικοί ( περίπου 5 τοις εκατό του συνολικού αριθμού αστυνομικών)- επετράπη να φέρουν όπλα  σε σύνολο 10.996 αστυνομικών επιχειρήσεων.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΗΣ TASER ΑΝΑ ΕΤΟΣ ,ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΟΥΑΛΛΙΑ

Αυτό όμως που ελαχιστοποιεί τη χρήση όπλων απο τους Βρετανούς αστυνομικούς, είναι οτι αυτοί μεταφέρουν Tasers, που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για την εξουδετέρωση ατόμων. Τα Tasers χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο από 10.000 φορές το περασμένο έτος στην Αγγλία και την Ουαλία,  τρεις φορές περισσότερο απο ότι έγινε το 2009, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Αγγλίας.

Στην Αγγλία υπάρχει όμως θέμα με την υπερβολική χρήση των TASERS. Tα Tasers έχουν μετακινηθεί στην καθημερινή αστυνόμευση. Χρησιμοποιούνται  από αστυνομικούς με εκπαιδευτική κατάρτιση στα TASERS που διαρκεί μόλις τρεις μέρες και με μια μέρα επανεκπαίδευση ετησίως.

Στη δεκαετία 2003-2013, το υπουργείο εσωτερικών της Αγγλίας υπολογίζει 11 θάνατους και 179 τραυματισμούς, πολλοί απο αυτούς σοβαροί , που συνδέοντται με τη χρήση Taser  αν και οι έρευνες στούς 8 από τους 11 θανάτους έδειξαν οτι αυτοί δεν προκλήθηκαν άμεσα απο τη χρήση Taser. Άλλες 493 καταγγελίες σχετικά με τη χρήση Taser  παραπέμφθηκαν στην αρμόδια επιτροπή του Αγγλικού υπουργείου εσωτερικών. Η Taser  International, η οποία κατασκευάζει τις επώνυμες συσκευές ηλεκτρικής ακινητοποίησης, αναφέρει οτι απο έρευνά της στατιστικά προκύπτει ότι μόνο 1 απο 400 χρήσεις του Taser είναι ικανή  να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Ακόμη και με τα Tasers, οι αριθμοί ωχριούν μπροστά στα ισοδύναμα ΗΠΑ. Η Διεθνής Αμνηστία υπολογίζει 540 άτομα στις ΗΠΑ οτι έχασαν τη ζωή τους αφού χτυπήθηκαν με Tasers μεταξύ του 2001 και στις αρχές του 2013 Αυτό είναι ένα ετήσιο, κατά κεφαλή ποσοστό θνησιμότητας περίπου επτά φορές μεγαλύτερο σε σχέση με την  Αγγλία και την Ουαλία.

Το παραπάνω άρθρο μεταφράστηκε απο ekapolice.gr

απο Βρετανικό αστυνομικό ιστολόγιο