Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Η Αστυνομία της Αθήνας.

Η Αστυνομία της Αθήνας.

938
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Αθήνα βρίσκεται στην εξέχουσα θέση το όνομά της να έχει υιοθετηθεί από άλλες 23 πόλεις στον κόσμο. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός, το οποίο αποδεικνύει παράλληλα τη σημασία της για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Δεν υπάρχει άλλη πόλη στον κόσμο που να  έχει δώσει το όνομά της σε τόσες πολλές άλλες. Πέρα από αυτό όμως, καμία θεσμοθετημένη σχέση ούτε συνδετικός κρίκος δεν έχει αναπτυχθεί μεταξύ των πόλεων αυτών μέχρι σήμερα.

Οι πόλεις που σε ολόκληρο τον κόσμο φέρουν το όνομα «Αθήνα» ξεχωρίζουν. Έχουν την τιμή και την υποχρέωση, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται, να συμβολίζουν, με το όνομα αλλά και με τη δράση τους, τις έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανάπτυξης, της ευθύνης και του σεβασμού. Σήμερα που οι αξίες αυτές είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρες και απαραίτητες, είναι υποχρέωση όλων των Αθηνών του κόσμου να…συνεισφέρουν στη δημιουργία του κόσμου της Αθήνας: ενός κόσμου ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας, ενός πολιτισμένου κόσμου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η πιο γνωστή πόλη που φέρει το όνομα της Αθήνας μας είναι η Αθήνα στην πολιτεία της Georgia Γεωργία),Το Αστυνομικό τμήμα της της πόλης αυτής βρίσκεται στο Δήμο του Athens-Clarke County της Georgia, περίπου 65 χλμ βορειοανατολικά της Ατλάντα.

Οι τοπικές κυβερνήσεις του Δήμου Αθηναίων και Clarke County ενοποιήθηκαν στις 14 Ιανουαρίου 1991, και έτσι δημιουργήθηκε η δεύτερη ενοποιημένη κυβέρνηση της Γεωργίας.

Η Αστυνομία της Athens-Clarke County έχει  240 ορκισμένους αστυνομικούς, 65 θέσεις πολιτικού προσωπικού, και 28 συνοριοφύλακες. Το Αστυνομικό τμήμα της Αθηνας της Γεωργίας των ΗΠΑ ήταν το 48ο αστυνομικό τμήμα που αναγνωρίστηκε σε εθνικό επίπεδο ως διαπιστευμένο αστυνομικό τμήμα και το πρώτο που πήρε  πιστοποίηση για αστυνόμευση από το κράτος της GEORGIA (Γεωργίας).

ekapolice.gr