Αρχική ΚΟΣΜΟΣ ΙΤΑΛΙΑ: Όπλα με ηλεκτρισμό θα χρησιμοποιεί η αστυνομία για τους χούλιγκανς!

ΙΤΑΛΙΑ: Όπλα με ηλεκτρισμό θα χρησιμοποιεί η αστυνομία για τους χούλιγκανς!

1445
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ιταλική Βουλή αποφάσισε να μην περιμένει να λυθεί το πρόβλημα της βίας από μόνο του και πήρε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των χούλιγκανς.

Στη διάθεση της ιταλικής αστυνομίας θα είναι το όπλο Taser που παράγει ηλεκτρισμό και οι αστυνομικοί θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν τους χούλιγκανς στα γήπεδα.

Η ιταλική Βουλή ψήφισε νέα πολύ αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα…

1. Αύξηση του αποκλεισμού από τα γήπεδα. Από εδώ και πέρα, όποιοι συλλαμβάνονται για βίαιη συμπεριφορά θα μένουν εκτός γηπέδων για 3 χρόνια και για 5-8 αν είναι υπότροποι. Οι οπαδοί θα θεωρούνται «ένοχοι» όταν φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα, όταν κάνουν επεισόδια και όταν θα έχουν πάνω τους εκρηκτικά.

2.  Απαγόρευση εκδρομών για ένα ή δύο πρωταθλήματα, στους οπαδούς της ομάδας που θα κάνουν οργανωμένα επεισόδια.

3. Σύλληψη και καταδίκη με αναστολή για οπαδούς που θα φωνάξουν ρατσιστικά συνθήματα ή θα σηκώσουν πανό που θα περιέχουν μηνύματα φυλετικών διακρίσεων.

4. Στα πρότυπα όσων γίνονται με τους μαφιόζους, οι οπαδοί που θεωρούνται επικίνδυνοι να παρακολουθούνται συνεχώς από την αστυνομία ενώ θα πρέπει να είναι σε τμήμα την ώρα των αγώνων.

5. Οι ομάδες θα πρέπει να πληρώνουν πλέον μέρος του ποσού που απαιτείται για την αστυνομία που είναι στα γήπεδα.

6. Η αστυνομία θα έχει πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το Taser, δηλαδή το όπλο με ηλεκτρισμό για να ακινητοποιεί οπαδούς, όταν οι καραμπινιέρι κρίνουν ό,τι χρειάζεται κάτι τέτοιο.

ΠΗΓΗ newsit.gr

απο policeonline