Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Νέο αντιτρομοκρατικό νόμο σχεδιάζει η Βρετανία για να «αποκλείσει» τους τζιχαντιστές

Νέο αντιτρομοκρατικό νόμο σχεδιάζει η Βρετανία για να «αποκλείσει» τους τζιχαντιστές

813
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την κατάσχεση των διαβατηρίων των υπόπτων για τρομοκρατική δράση και εμποδίζοντας την επιστροφή στη βρετανικό έδαφος των ατόμων που πολέμησαν στις τάξεις των τζιχαντιστών, σχεδιάζει η βρετανική κυβέρνηση στο…πλαίσιο ενίσχυσης της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

”Εχουμε την πρόθεση να εισαγάγουμε σύντομα νέο αντιτρομοκρατικό νόμο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Νέες εξουσίες θα χορηγηθούν στην αρμόδια για τη φύλαξη των συνόρων αστυνομία για να μπορεί να προβαίνει σε κατάσχεση διαβατηρίων, να εμποδίζει τη μετακίνηση υπόπτων και την επιστροφή Βρετανών πολιτών (τζιχαντιστών) στη χώρα με άλλον τρόπο, πέραν των όρων που θα τους έχουν επιβληθεί”, εξήγησε ο Ντέιβιντ Κάμερον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η νέα νομοθεσία, η οποία θα συζητηθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, θα αποκλείσει την επιστροφή για διάστημα δύο ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο ατόμων που έχουν πολεμήσει στη Συρία ή στο Ιράκ.

Αυτή η απαγόρευση θα μπορεί να αρθεί εάν τα άτομα δεχθούν μία υπό όρους επιστροφή, με συνοδεία, δικατική δίωξη και την ένταξη σε πρόγραμμα αναμόρφωσης.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι, εάν καταστεί αναγκαίο για λόγους ταχύτητας, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην εισαγωγή της νέας νομοθεσίας χωρίς να ζητήσει εξουσιοδότηση του κοινοβουλίου.

Η νέα νομοθεσία θα προβλέπει επίσης ότι οι αεροπορικές εταιρείες που δεν τηρούν τις λίστες απαγόρευσης μετακινήσεων δεν θα έχουν την άδεια να προσγειωθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο”, διευκρίνισε ο βρετανός πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι προτίθεται να ενισχύσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής στις ρίζες της, στρεφόμενος κατά των εξτρεμιστών κληρικών στη Βρετανία και λαμβάνοντας μέτρα για την αντιμετώπιση του τζιχαντιστικού λόγου στο Ιντερνετ.

Οι βρετανικές αρχές υπολογίζουν ότι περί τους 500 βρετανοί πολίτες βρίσκονται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Περί τους 15.00 τζιχαντιστές προερχόμενοι από 80 χώρες έχουν μετακινηθεί τα τελευταία χρόνια προς τη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στις τάξεις οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και εκφράζονται ανησυχίες για την πιθανότητα διάπραξης τρομοκρατικών πράξεων από τα άτομα αυτά μετά την επιστροφή τους στις χώρες τους.

πηγη defencenet.gr
απο policenet