Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ο Λευκός Οίκος προτείνει να μπει μία κάμερα στη στολή κάθε αστυνομικού

Ο Λευκός Οίκος προτείνει να μπει μία κάμερα στη στολή κάθε αστυνομικού

785
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Φορητές κάμερες που θα καταγράφουν τι κάνουν οι αστυνομικοί προβλέπει γενικότερο πακέτο, ύψους συνολικά 263 εκατ. δολαρίων, που προτείνει ο Λευκός Οίκος στο Κογκρέσο για αναδιάρθρωση της αστυνόμευσης.

Πακέτο ύψους 263 εκατ. δολαρίων για αναδιάρθρωση της αστυνόμευσης

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης προανήγγειλε νέες οδηγίες στην αστυνομία για να αποφεύγεται η φυλετική στοχοποίηση -πίσω από την οργή στο Φέργκιουσον, το οποίο πολλοί προσεγγίζουν ως σύμπτωμα γενικότερου προβλήματος, βρισκόταν η αγανάκτηση για την «προκατάληψη» αστυνομικών έναντι αφροαμερικανών πολιτών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τα συμπεράσματα τρίμηνης εξέτασης αξιολόγησης των αστυνομικών πρακτικών, την οποία είχε εκ των πραγμάτων δυναμιτίσει στην μέση της η υπόθεση του Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον.

Συνολικά, ο Λευκός Οίκος προτείνει πακέτο 263 εκατ. δολαρίων για να επεκταθούν οι φορητές κάμερες στις στολές των αστυνομικών -τα 75 εκατ. δολάρια από το πακέτο θα ξοδευτούν θα περίπου 50.000 τέτοιες μικρές κάμερες- μαζί με εκπαίδευση των αστυνομικών στελεχών και χρηματοδότηση αναδιάρθρωσης αστυνομικών τμημάτων.

Ο εξοπλισμός κάθε αστυνομικού με φορητή κάμερα, που θα καταγράφει τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει και το πώς τα διαχειρίζεται, ήταν το κύριο αίτημα της οικογένειας του Μπράουν αμέσως μετά την απαλλαγή του Ντάρεν Ουίλσον, του αστυνομικού που είχε πυροβολήσει τον 18χρονο.

Το σώμα των ενόρκων είχε αποφασίσει να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο Ουίλσον, εξετάζοντας τα στοιχεία και τις αποκλίνουσες μαρτυρίες. Εάν είχε καταγραφεί σε κάμερα το περιστατικό, πιθανότατα θα είχε αποφευχθεί η πολύ διαβρωτική διχογνωμία γύρω από κρίσιμα σημεία της συμπεριφοράς του Μπράουν και του Ουίλσον.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Δικαιοσύνης προανήγγειλε πως σύντομα θα έχουν καταρτιστεί οι νέες οδηγίες προς τους αστυνομικούς με στόχο την πρόληψη της φυλετικής στοχοποίησης, πάγιο αίτημα οργανώσεων για τα ατομικά δικαιώματα.
 
 
ΒΗΜΑ