Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ποιές πόλεις έχουν το πιο επικίνδυνο σύστημα δημοσίων συγκοινωνιών για τις γυναίκες;;;

Ποιές πόλεις έχουν το πιο επικίνδυνο σύστημα δημοσίων συγκοινωνιών για τις γυναίκες;;;

924
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια νέα έρευνα για μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου μας καταδεικνύει ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι πιο επικίνδυνα για τις γυναίκες σε τρεις πρωτεύουσες της Λατινικής Αμερικής.

Η δημοσκόπηση της YouGov και του Ιδρύματος Thomson Reuters ρώτησε πάνω από 6.550 γυναίκες και διάφορους εμπειρογνώμονες των δύο φύλων σχετικά με τις αντιλήψεις τους για την ασφάλεια των γυναικών στο σύστημα μεταφορών της πόλης που ζουν. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 15 από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες των 20 μεγαλύτερων χωρών στον κόσμο, καθώς επίσης και τη Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ

Στα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες αισθάνονται λιγότερο ασφαλή τη μετακίνηση τους με τα δημόσια τρένα και λεωφορεία , στις πρωτεύουσες της Κολομβίας, του Μεξικού και του Περού. Στην Πόλη του Μεξικού, το 64 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι είχαν υποστεί σωματική παρενόχληση, ενώ μετακινούταν με τη δημόσια συγκοινωνία. Η Νέα Υόρκη έλαβε την υψηλότερη θέση για την ασφάλεια στις δημόσιες μεταφορές.

Πέρα από τους άμεσους κινδύνους, αν οι γυναίκες δεν αισθάνονται ασφαλείς να πηγαίνουν στο σχολείο ή  στη δουλειά τους, μειώνουν τις μετακινησεις τους με αποτέλεσμα να μειώνονται τα προσωπικά τους κέρδη απο τις εργασιες τους, λένε οι ειδικοί. Αυτό θέτει «σε σοβαρό κίνδυνο» το ρόλο των γυναικών στην ευρύτερη οικονομία, προειδοποιεί μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το φύλο και την αστική ζωή.

Αυτές είναι οι πόλεις με τα πιο επικίνδυνα συστήματα μεταφορών για τις γυναίκες, σύμφωνα με την έρευνα:

1-ΜΠΟΓΚΟΤΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Τα δημόσια λεωφορεία σε ένα κεντρικό σταθμό στην Μπογκοτά, Κολομβία, στις 4 Μαρτίου 2014.

 

2-ΜΕΞΙΚΟ CITY

Οι γυναίκες στέκονται μέσα σε ένα γεμάτο βαγόνι στην Πόλη του Μεξικού.

 

 

3-ΛΙΜΑ ΠΕΡΟΥ

Μια κοπέλα κοιμάται στον ώμο της μητέρας της σε ένα δημόσιο λεωφορείο στη συνοικία San Isidro στη Λίμα, Περού, 17 του Ιούλη 2013.

 

 4-NEO ΔΕΛΧΙ ΙΝΔΙΑ

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε ένα διαμέρισμα τρένο του μετρό μόνο για γυναίκες στο Νέο Δελχί, Ινδία, 26 Ιουνίου 2014.

 

5-TZΑΚΑΡΤΑ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Οι άνθρωποι μεταφέρονται μέσα και πάνω στον προαστιακό στην Τζακάρτα, Ινδονησία, 29η Μαΐου, 2013.

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ekapolice.gr

απο huffingtonpost.com