Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Έρχεται η Αστυνομία Συγκοινωνιών

Έρχεται η Αστυνομία Συγκοινωνιών

874
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την δημιουργία μίας ιδιότυπης «αστυνομίας συγκοινωνιών» για την καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού των μέσων μαζικής μεταφοράς ανακοίνωσε την Πέμπτη από το αμαξοστάσιο των τρόλεί στο Ρουφ ο υπουργός Υποδομών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της νέας τιμολογιακής πολιτικής του ΟΑΣΑ. Και αυτό δεν θα είναι το μόνο μέτρο της επιχείρησης «τάξη και ασφάλεια» στις συγκοινωνίες.

Ο υπουργός Υποδομών έκανε γνωστό ότι τις επόμενες εβδομάδες θα τοποθετηθούν τουρνικέ στα λεωφορεία για την ανάσχεση της εισιτηριοδιαφυγής και την εντατικοποίηση των ελέγχων. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο επικεφαλής του ΟΑΣΑ, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, θα συσταθεί μία «συγκοινωνιακή αστυνομία» για τις ανάγκες της οποίας έχει υποβληθεί αίτημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με το οποίο ζητούνται αστυνομικοί για την καταπολέμησης της μικρής παραβατικότητας. «Θα ενισχύουν την ασφάλεια όλων των μετακινουμένων, καθώς από μόνοι τους οι άνθρωποι ή οι απλοί security, δεν μπορούν να το κάνουν. Αυτή είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας. Συνεπώς, αυτό το οποίο εμείς θέλουμε είναι, αναλαμβάνοντας τα έξοδα ορισμένων αστυνομικών από το Δημόσιας Τάξης, εκείνοι να είναι αφοσιωμένοι στις μεταφορές, στο αστικό δίκτυο, για να ενισχυθεί η αίσθηση της ασφάλειας» είπε ο κ. Δημητριάδης.

Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών συμπλήρωσε ότι «στις αστικές συγκοινωνίες απαιτείται να υπάρχει η έννομη τάξη παρούσα για την πρόληψη εγκληματικών πράξεων και δυστυχώς, έχουμε πολλά παράπονα σε ορισμένες περιπτώσεις», ενώ εξήγγειλε αυστηρότερους ελέγχους για την εισιτηριοδιαφυγή, ο οποίοι θα γίνουν καθημερινοί σε όλα τα μέσα.

 πηγη:Το Βημα

απο dikaiologitika.gr