Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δωρεάν υπολογιστές στους σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών

Δωρεάν υπολογιστές στους σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών

956
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκτός από τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος δωρεάν υπολογιστή, θα πάρουν μέσω voucher και οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών της χώρας. Το νέο πρόγραμμα που θα ενταχθεί στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» θα παρέχει την δυνατότητα επίσης την δυνατότητα εκσυγχρονισμού του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των Σχολών.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του Ειδικού προγράμματος «Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ – Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα» που έχει ως στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και στη γνώση, στη διαθεσιμότητα ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς και στην καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος σε όλες του τις εκφάνσεις (γεωγραφικές, ηλικιακές, άτομα με αναπηρία κλπ.) θα χορηγηθεί σε όλους τους σπουδαστές των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω voucher δωρεάν υπολογιστής.
 
Εκτός από την διάθεση των δωρεάν υπολογιστών στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών εκπαίδευσης των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της δημιουργίας ψηφιακών υπηρεσιών και ψηφιοποίησης εκπαιδευτικών συγγραμμάτων και η μείωση του ψηφιακού χάσματος των σπουδαστών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης προσωπικού υπολογιστή και εξοπλισμού ΤΠΕ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 
Παράλληλα θα δημιουργηθεί διαδικτυακή πύλη για την εκπαιδευτική κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό την απρόσκοπτη επικοινωνία, συνεργασία και δικτύωση καθηγητών και μαθητών αλλά και η θα υλοποηθεί η ψηφιοποίηση εκπαιδευτικών συγγραμμάτων των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και δημιουργία ψηφιακού αποθετηρίου και υπηρεσιών ψηφιακής βιβλιοθήκης για την ασφαλή αποθήκευση και βέλτιστη πρόσβαση στο παραγόμενο ψηφιακό απόθεμα.
 
Παράλληλα θα γίνει και εκσυγχρονισμός των μέσων εκπαιδευτικής διδασκαλίας (π.χ. προμήθεια διαδραστικών πινάκων, δημιουργία και αναβάθμιση εργαστηρίων εκπαίδευσης).
 
Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα πρέπει να έχει γίνει έως 30/10/2015.

απο defencnet