Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Νέο μισθολόγιο η σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στα Σώματα Ασφαλείας-Πλήρης επεξήγηση!

Νέο μισθολόγιο η σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στα Σώματα Ασφαλείας-Πλήρης επεξήγηση![πίνακες]

1477
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με νέο μισθολόγιο απαντάει η κυβέρνηση στη νίκη των Σωμάτων Ασφαλείας και Ένοπλων Δυνάμεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.onalert.gr, οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας, υπέβαλλαν σχέδιο νόμου στο Υπουργείο Οικονομικών για νέο μισθολόγιο.

Μάλιστα το δημοσίευμα περιλαμβάνει όλο το έγγραφο υλικό της πρότασης των παραπάνω Υπουργών, Αβραμόπουλου, Κικίλια και Βαρβιτσιώτη, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στους ένστολους για μια φορά ακόμη !

Σύμφωνα με όσα μνημονεύονται στη πρόταση των Υπουργών, καθορίζονται διαφορετικά κλιμάκια, ανάλογα με την προέλευση των στρατιωτικών και των αντίστοιχων ομοιοβάθμων τους στα Σώματα Ασφαλείας, αντίστοιχα με των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς όμως να αποστερούνται η πέραν του πενθημέρου εργασία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης προβλέπεται ειδικά για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, επίδομα για όσους εργάζονται σε Υπηρεσίες που εδρεύουν στο Νομό Αττικής της τάξης των 100 ευρώ μηνιαίως, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζουν κατά την εργασία τους.

Τα κλιμάκια θα είναι τρία για το στράτευμα, αλλά όσον αφορά την Αστυνομία, καθορίζεται και ένα τέταρτο για τους προερχόμενους από την ειδική κατηγορία Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε, η δαπάνη στον προϋπολογισμό των Σωμάτων Ασφαλείας δεν ξεπερνάει την οροφή που υπήρχε πριν από τις 31-08-2012, οπότε είναι σύμφωνη με την απόφαση του ΣτΕ για τους μισθούς των ένστολων, ενώ για όσους υπηρετούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ξεφεύγει κατά το ποσό των 91 εκατ. ευρώ σε καθαρή βάση.

Εκτός από τα μισθολογικά κλιμάκια, τα μοναδικά επιδόματα που προβλέπονται είναι αυτό για την εργασία στην Αττική που προαναφέραμε και αφορά μόνο την  Αστυνομία, αλλά και της παραμεθορίου, της θέσης ευθύνης για τον βαθμό του Συνταγματάρχη και άνω, της εξομάλυνσης-οικογενειακών βαρών και της παραμεθορίου.

Όσο αφορά τις μεταπτυχιακές σπουδές, το μισθολόγιο παραπέμπει σε ό,τι ισχύει για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, ενώ δεν γίνεται πουθενά αναφορά για την αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας των Σωμάτων Ασφαλείας ή το χρονοεπίδομα.

Ακολουθεί αυτούσιο το δημοσίευμα με τους σχετικούς πίνακες:

Το Onalert αποκαλύπτει όλο το σχέδιο του μισθολογίου που έστειλαν Αβραμόπουλος-Κικίλιας-Βαρβιτσιώτης στο υπουργείο Οικονομικών. Δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο που υπογράφει ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και συνοδεύει αναλυτικούς πίνακες με το τί θα πάρει ο κάθε στρατιωτικός στον βαθμό του.

Τι προκύπτει απ΄ όσα γράφει ο Αβραμόπουλος; Ότι η ετήσια δαπάνη αν οι μισθοί πάνε στο 2012 είναι 91 εκατομμύρια ευρώ κι όχι τα τρελά νούμερα που διαδίδουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Το σχέδιο Αβραμόπουλου είναι αυτό που λέμε …πολύ καλό για να γίνει αληθινό.

Διαβάστε τι γράφει ο Αβραμόπουλος και δείτε τους πίνακες:

απο policeonline