Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σε βάθος 36 μηνών η καταβολή των αναδρομικών – Το σχέδιο

Σε βάθος 36 μηνών η καταβολή των αναδρομικών – Το σχέδιο

777
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε βάθος τριετίας θα δοθούν τα αναδρομικά στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Το τελικό σχέδιο προβλέπει απόδοση των χρημάτων σε δύο φάσεις, μια εφάπαξ και μια σε βάθος 3 ετών.

Όπως ήδη από χθες το βράδυ είπε στην Βουλή ο Πρωθυπουργός, επισημοποιώντας τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών από το οικονομικό επιτελείο, στο τέλος Νοεμβρίου, οπότε καταβάλλεται η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, στους λογαριασμούς θα πιστωθεί ο μισθός που έπαιρναν ως τώρα και η αναπροσαρμογή που τους δίνεται, στο πλαίσιο της αποκατάστασης των αποδοχών τους.

Με την ίδια μισθοδοσία, δεδομένου ότι η αύξηση ημερολογιακά θα έχει αφετηρία την 1η Ιουλίου του 2014, θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων «μαζεμένες» οι αναδρομικές αυξήσεις των πέντε μηνών που θα έχουν παρέλθει από τότε (Ιουλίου- Νοεμβρίου 2014).

Όπως έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό, οι αυξήσεις αυτές, για το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ανέρχονται για όλους τους ένστολους σε 90 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις αναπροσαρμογές του βασικού μισθού και των επιδομάτων, οι τελικές αποδοχές αναμένεται να αυξηθούν σε κάθε περίπτωση μεταξύ του 40% και του 50% της περικοπής που υπέστη έκαστο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πέραν αυτών, οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας έχουν λαμβάνειν αναδρομικά 23 μηνών, για την αποκατάσταση των αποδοχών τους από την 1η Αυγούστου του 2012 μέχρι και την 30η Ιουνίου του 2014, το συνολικό ύψος των οποίων, σύμφωνα με την σχετική εγγραφή στον Προϋπολογισμό ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών, θα αρχίσουν να δίνονται από το τέλος Δεκεμβρίου του 2014 (μισθός Ιανουαρίου 2015) και θα εξοφληθούν σε συνολικά 36 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία πιστώνεται τον Δεκέμβριο του 2017.

Έτσι, κάθε δικαιούχος, με τον μισθό του Ιανουαρίου 2015 και για τα επόμενα τρία χρόνια, θα λαμβάνει μαζί με την αύξηση που τρέχει από την 1η Ιουλίου 2014 και τα αναδρομικά των προηγούμενων 23 μηνών, πρόσθεση από την οποία προκύπτει ότι για αυτήν την τριετία θα αποκατασταθεί σε μηνιαία βάση περίπου το 75% της περικοπής.

Αυτό που μένει να κλειδώσει και να διευκρινιστεί από το οικονομικό επιτελείο είναι εάν θα υπάρξουν περιπτώσεις εφάπαξ ή απόδοσης σε συντομότερο χρονικό διάστημα των αναδρομικών σε όσους έχουν να παίρνουν χαμηλά ποσά από αναδρομικά, ώστε τα χρήματα αυτά να «φανούν» στην τσέπη τους.

Πηγή: onalert.gr

απο policenet