Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Στις 27 Νοεμβρίου “κληρώνει” για τους ένστολους και στις 22 Δεκεμβρίου για...

Στις 27 Νοεμβρίου “κληρώνει” για τους ένστολους και στις 22 Δεκεμβρίου για τους συνταξιούχους

925
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μαζί με τον αναπροσαρμοσμένο μισθό του Δεκεμβρίου, στις 27 Νοεμβρίου, θα λάβουν τα αναδρομικά Ιουλίου – Νοεμβρίου 2014 οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας ενώ οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά του εξαμήνου Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2014 στις 22 Δεκεμβρίου με τη σύνταξη του Ιανουαρίου.

Τα αναδρομικά θα είναι «ψαλιδισμένα» λόγω του συνυπολογισμού των κρατήσεων ενώ σε κάθε περίπτωση οι αποδοχές των ενστόλων δεν πρόκειται να επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν τον Αύγουστο του 2012, καθώς η αποκατάσταση αφορά στο 50% των περικοπών.

Η αποκατάσταση αφορά στο 50% των περικοπών
Όπως προκύπτει από την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η καταβολή των αναδρομικών της περιόδου Αύγουστος 2012- Ιούνιος 2014, θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015 ως εξής:

– Αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών τους δεν υπερβαίνουν τα 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση, στις 27 Ιανουαρίου 2015. Για τους συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

– Αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν τα 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 27 Ιανουαρίου 2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την 27η ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου 2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση. Για τους συνταξιούχους η πρώτη δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Στις περιπτώσεις που δικαιούχοι ήταν εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κατά ένα μέρος αυτής της διετίας και κατά το υπόλοιπο, κατέστησαν συνταξιούχοι, η εκκαθάριση και πληρωμή των ποσών της εν λόγω διαφοράς αποδοχών, που αφορούν το χρονικό διάστημα της ενέργειας, θα γίνει σε μία δόση στις 27 Ιανουαρίου 2015, από την υπηρεσία στην οποία υπηρέτησαν κατά το χρόνο της ενέργειας.

Η πληρωμή των διαφορών συντάξεων, που αφορούν το υπόλοιπο μέρος αυτής της χρονικής περιόδου, θα γίνει από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

απο newsit.gr