Αρχική E.K.A. Ένωση Πειραιά: Καλό μήνα – Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!

Ένωση Πειραιά: Καλό μήνα – Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!

413
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η 1η Μάη συμβολίζει διαχρονικά τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης για τη διασφάλιση των εργασιακών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που ενώ κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, κινδυνεύουν να αφανισθούν είτε έχουν ήδη καταστρατηγηθεί βάναυσα και στη χώρα μας. Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης.

Η μέρα έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Φέτος στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες χώρες του πλανήτη έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η γιορτή της Πρωτομαγιάς να μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία για να εορτασθεί με ασφάλεια. 

Παρά τη μετάθεση των εκδηλώσεων, η 1η Μαΐου εξακολουθεί, να είναι μια ημέρα – σύμβολο για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, να είναι ημέρα διεκδικήσεων.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, βρίσκοντας τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας, για μια ακόμα φορά, στην πρώτη γραμμή με αυταπάρνηση και μοναδικό γνώμονα την προστασία της κοινωνίας.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή και τονίζουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πρώτιστο χρέος όλων μας είναι να προστατεύσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Συσπειρωνόμαστε γύρω από τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις, την δευτεροβάθμια Ομοσπονδία μας και δυναμώνουμε την φωνή μας. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν μας χαρίζεται.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας…!!!

Για το Δ.Σ

Ο                                         Η

      Πρόεδρος                        Γεν. Γραμματέας

Λιότσος Σπυρίδων                   Μαλαχία Αργυρώ