Αρχική E.K.A. Ενώσεις Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής & Πειραιά για την εκδήλωση στα...

Ενώσεις Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής & Πειραιά για την εκδήλωση στα Εξάρχεια

953
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά για την εκδήλωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ στην Πλ. Eξαρχείων.

Την Πέμπτη 29-6-2017 η Π.Ο.ΑΣ.Υ. διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Εξαρχείων με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις». Αυτή η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας σηματοδοτεί την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα τυφλής βίας που στρέφεται κατά εργαζόμενων αστυνομικών, πολιτών, ιδιωτικής και κρατικής περιουσίας.

Είναι πανθομολογούμενο ότι εν καιρώ ειρήνης οι εργαζόμενοι αστυνομικοί είναι η μοναδική εργασιακή ομάδα με τραυματίες σε νοσοκομεία σε καθημερινή βάση. Είναι επίσης προφανές ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη για τη χώρα δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο μέσα από ένα περιβάλλον κοινωνικής ειρήνης και ηρεμίας. Δυστυχώς όμως η επίσημη πολιτεία σαράντα και πλέον χρόνια από την μεταπολίτευση δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά για την επίλυση του προβλήματος αυταρχισμού και ανομίας. Πολλές φορές μάλιστα το ελλιπές ενδιαφέρον της πολιτείας εκλαμβάνεται από ορισμένους κύκλους ως διάθεση ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε με λύπη αυτή την άδολη πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού μας κινήματος να προσπαθούν κάποιοι, μην κρύβοντας την αμηχανία τους, να τη χρησιμοποιήσουν για εξυπηρέτηση μικροκομματικών τους συμφερόντων. Δυστυχώς σε τέτοια παιχνίδια εμείς δεν συμμετέχουμε. Πέφτοντας στο κενό μαζί με τις προσπάθειές τους ας απολογηθούν καλύτερα στους εκατοντάδες τραυματίες και καμένους αστυνομικούς και στους πολίτες που χάνουν καθημερινά τις περιουσίες τους.

Η Ενώσεις μας θα σταθούν δίπλα σε αυτή την πρωτοβουλία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. σε ανοιχτή εκδήλωση για διάλογο συμμετέχοντας με όλους τους φορείς, τα κόμματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις ενώσεις πολιτών, τους συλλόγους και καλούν όλα τα μέλη μας να παρευρεθούν την Πέμπτη    29-6-2017 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Εξαρχείων.

Τείνουμε το χέρι μαζί με την Ομοσπονδία μας, στην κατεύθυνση ενός ειλικρινούς και δημοκρατικού διαλόγου. Ας ψάξουμε τι μας ενώνει κι ας αφήσουμε πίσω ότι μας χωρίζει. Στην πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία δεν χωρά μισαλλοδοξία.

Αν όχι τώρα, Πότε;

shmata-attikhs-xwrisnotia