Αρχική E.K.A. Ενώσεις Αθηνών, Β/Α, Δυτικής & Πειραιά: Μισθοδοσία νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων κ΄ άρση της...

Ενώσεις Αθηνών, Β/Α, Δυτικής & Πειραιά: Μισθοδοσία νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων κ΄ άρση της αδικίας για την αποζημίωση κατά την πρακτική τους ως δόκιμοι

2961
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Ενώσεις μας, επί τη ευκαιρία της τοποθέτησης των νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων σε Α.Τ. της Αττικής και πριν ακόμη καταβληθεί η μισθοδοσία των συναδέλφων μας, ως Αστυφύλακες, ζητούμε την συμβολή σας ώστε έγκαιρα να πληρωθούν με τις αποδοχές του βαθμού που φέρουν και όχι με αυτές του Δοκίμου Αστυφύλακα.

Η παρέμβαση μας έγκειται στο γεγονός, ότι κατά το παρελθόν, συνάδελφοί μας αμείβονταν, για χρονικό διάστημα 4 μηνών περίπου, με αποδοχές Δοκίμου Αστυφύλακα, παρότι ήταν ήδη Αστυφύλακες και εργάζονταν κανονικά.

Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι φύση αδύνατον να επιβιώσουν στην Αττική εργαζόμενοι με μισθούς πείνας των 300 ευρώ περίπου, την στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω συναδέλφων μας, προέρχεται από την επαρχία και από φτωχά λαϊκά στρώματα. Η μοναδική φορά που η μισθοδοσία των νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων καταβλήθηκε με το βαθμό του Αστυφύλακα έγκαιρα, ήταν τον περασμένο Νοέμβριο (2017), έπειτα από αντίστοιχη παρέμβαση των Ενώσεων μας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.).

Επίσης με το άρθρο 65 του Ν. 4554/18 αυξήθηκε το όριο των ημερών μετακίνησης των Δοκίμων Αστυφυλάκων κατά 10 ημέρες, αναδρομικά από 1/6/2018, προς κάλυψη άμεσων αναγκών κατά την πρακτική τους εκπαίδευση, φτάνοντας συνολικά τις 20 ημέρες, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας αφού μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, με το οποίο καταργήθηκαν τα επιδόματα πρακτικής εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυφυλάκων, αντισταθμίστηκαν κατά κάποιο τρόπο οι οικονομικές απώλειες των πενθήμερων και νυχτερινών.

Παρά την πανθομολογούμενη επιτυχία της Ομοσπονδίας μας, παραμένει προς επίλυση το ζήτημα της αναδρομικότητας του αρ. 65 του Ν.4554/18, τουλάχιστον από 1/6/17, ώστε οι σειρές ΄15-΄17 και ΄16-΄18, οι οποίες κατά την πρακτική τους εκπαίδευση το έτος 2017 ως τριτοετείς και δευτεροετείς Δόκιμοι Αστυφύλακες αντίστοιχα, να ενταχθούν στην ανωτέρω ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση και για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας, ζητούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, από πλευράς σας προς τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να αρθεί αυτή η αδικία εις βάρος των νέων συναδέλφων μας.

Για τα Δ.Σ