Αρχική E.K.A. Ε.ΑΣ.Υ.Α: Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την έκδοση και φόρτιση των προσωποποιημένων καρτών...

Ε.ΑΣ.Υ.Α: Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την έκδοση και φόρτιση των προσωποποιημένων καρτών για τις μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ.

1045
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ενημερώνει τα μέλη της ότι μεσημβρινές ώρες της σήμερον 01 Απριλίου 2019, φορτίστηκαν από τον ΟΑΣΑ οι πρώτες 3.500 προσωποποιημένες κάρτες αστυνομικών που ακολούθησαν τις προηγούμενες ημέρες τις οδηγίες του Αρχηγείου, που έχουν αναρτηθεί στο POL των Υπηρεσιών και εξέδωσαν ήδη κάρτα για τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις με το Μετρό.

     Οι κάτοχοι των καρτών θα πρέπει έως 31 Μαΐου 2019 να μεταβούν στο πλησιέστερο ΑΜΕΚ αυτόματο πωλητή ή από το κινητό τους με λειτουργία NFC και να επιλέξουν «Επιδότηση». Κατόπιν η κάρτα θα είναι έτοιμη προς χρήση και θα έχει ισχύ έως 31 Δεκεμβρίου του 2019.

 

Η αναλυτική διαδικασία για τη φόρτιση κάρτας σε ΑΜΕΚ έχει ως εξής:

Βήμα 1ο: Πατάμε την Ελληνική σημαία.

Βήμα 2ο: Πατάμε «Επιδότηση».

Βήμα 3ο: Τοποθετούμε την ηλεκτρονική κάρτα στην μπροστινή θήκη του ΑΜΕΚ και πατάμε «ΟΚ».

Βήμα 4ο: Ξεκινάει η διαδικασία φόρτισης, βγαίνει πρώτα η απόδειξη και συνεχίζει να φορτίζει η κάρτα.

Βήμα 5ο: Αφαιρούμε την κάρτα όταν μας ενημερώσει το μηχάνημα.

     Για τους συναδέλφους που θα μεταβούν από εδώ και στο εξής να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα ακολουθεί εικόνα με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

  Από τον ΟΑΣΑ συνίσταται η έκδοση κάρτας να γίνεται από τα σημεία έκδοσης και όχι από το site «athenacard.gr», για ταχύτερη εξυπηρέτηση. Στη συνέχεια προσκομίζουν την κάρτα στην Υπηρεσία τους, όπου  καταχωρούν τον κωδικό της στην ειδική εφαρμογή του POL. Τα στοιχεία θα αντλούνται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής /Α.Ε.Α. και θα αποστέλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μαζικά στον ΟΑΣΑ για να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία για τη δωρεάν φόρτισή τους.

     Η Ένωση Αθηνών, συνεπικουρούμενη από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. και τις Ενώσεις Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα με την αδυναμία πρόσβασης των αστυνομικών στα Μ.Μ.Μ., ανέλαβε δεκάδες πρωτοβουλίες για τη δημοσιοποίηση του ζητήματος και συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυσή του, που οδήγησε στην υπογραφή της σχετικής Κ.Υ.Α. από τους συναρμόδιους Υπουργούς. Θεωρούμε ότι η πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας Ενώσεων Αττικής στο Σταθμό του Μετρό «ΚΑΤΕΧΑΚΗ», υπήρξε καταλυτική για την επιτάχυνση των ενεργειών των υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του Υπουργείου μας, για την απρόσκοπτη πρόσβασή μας στα Μ.Μ.Μ. κατά τις υπηρεσιακές μας μετακινήσεις.

 

  Ο αγώνας μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των αστυνομικών που υπηρετούν στη ζοφερή υπηρεσιακή πραγματικότητα της Αθήνας δε σταματά ποτέ.

    Για το Δ.Σ.

            – Ο-                                                    – Ο –

Πρόεδρος                                 Γεν. Γραμματέας

ΠΑΚΟΣΔημοσθένης                        ΡΗΓΑΣ Νικόλαος