Αρχική E.K.A. Η ΠΟΑΣΥ καταγγέλλει τη συνεδρίαση – φάρσα για τις μεταθέσεις

Η ΠΟΑΣΥ καταγγέλλει τη συνεδρίαση – φάρσα για τις μεταθέσεις

994
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2

Τα πενιχρά αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, του Συμβουλίου Μεταθέσεων, στο οποίο εκπροσωπηθήκαμε δια του εκπροσώπου μας, προκειμένου να υποστηρίξουμε τα αιτήματα μετάθεσης συναδέλφων μας, μάς υποχρεώνουν να καταγγείλουμε δημοσίως την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης για το συνεχιζόμενο εγκλωβισμό αστυνομικών, μακριά από τις οικογένειές τους, στο όνομα της δήθεν κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών.

Ο εκπρόσωπός μας, κατά την ψηφοφορία που έλαβε χώρα μειοψήφησε και κατέθεσε σχετικό Υπόμνημα καταγγελίας της όλης διαδικασίας.

Δυστυχώς, ο Κώδικας Μεταθέσεων, τον οποίο με αγώνες κατακτήσαμε, παραμένει κενός περιεχομένου, με αποτέλεσμα τα καθημερινά δράματα συναδέλφων μας που παραμένουν στην Αττική και σε άλλες περιοχές, αφού το μείζον ζήτημα της λειψανδρίας εξακολουθεί να υφίσταται, εξουδετερώνοντας τα μόρια και τα λοιπά αντικειμενικά κριτήρια.

Για άλλη μια φορά, διαπιστώνουμε ως Ομοσπονδία, ότι, οι καλές προθέσεις της Ηγεσίας εξανεμίζονται εις βάρος των συναδέλφων μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών της σε μια εποχή όπου πρώτιστο μέλημα όλων θα έπρεπε να είναι η ικανοποίηση και των πιο απλών αιτημάτων του αστυνομικού προσωπικού ώστε αυτό απερίσπαστα να είναι σε θέση να επιτελεί το καθήκον του. Αντί αυτών το Συμβούλιο αποφάσισε ελάχιστες μεταθέσεις, μικρότερες σε αριθμό από κάθε άλλη φορά, ενώ υποτίθεται ότι και με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών θα είχαν εξασφαλισθεί επιπλέον θέσεις.

Τα χρόνια προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είναι ο μη εξορθολογισμός των υπηρεσιακών αναγκών, τα πάρεργα, η κατάργηση των 6.700 οργανικών θέσεων, ο δραστικός περιορισμός των προσλήψεων και άλλα, εξακολουθούν να λειτουργούν εις βάρος της κοινωνίας και του Έλληνα Αστυνομικού σε πείσμα όσων υποστηρίζουν ότι ενδιαφέρονται για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας.

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ., με τον αγώνα της, θα ανοίξει «παράθυρο» και πάλι, για να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, ωσάν αστυνομία να είναι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι όλη η ελληνική επικράτεια.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος