Αρχική E.K.A. Καταγγελία για τα κρατητήρια από την Ένωση Νότιας Δωδεκανήσου

Καταγγελία για τα κρατητήρια από την Ένωση Νότιας Δωδεκανήσου

1288
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

                       Ρόδος 17 Σεπτεμβρίου  2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μετά   τις   συνεχείς   οχλήσεις   μας,   οι   οποίες   δυστυχώς   έπεσαν   στο κενό αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την λειτουργία των κρατητηρίων του Α.Τ. Ρόδου (χωρητικότητας 40 ατόμων).

Το   γεγονός   ότι   στον   συγκεκριμένο   χώρο   στοιβάζονται   120 ανθρώπινες ψυχές, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, μας εξοργίζει και μας   υποχρεώνει   να   αναδείξουμε την κατάσταση   που   επικρατεί.   Τους τελευταίους μήνες τα κρατητήρια έχουν μετατραπεί σε ένα άτυπο hotspot που κρατούντα οικογένειες, γυναίκες με μωρά, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο   υπάρχουν   και   ιδιαίτερα   επικίνδυνοι   ποινικοί κρατούμενοι. Η ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν οι διοικούντες την ανωτέρω κατάσταση, δεν   θα αποτρέψει   την   προσπάθεια   μας   να   την   διορθώσουμε.   Γιατί θεωρούμε, ότι είμαστε το μόνο στήριγμα των συναδέλφων μας, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση την στιγμή που βλέπουν τις αναφορές τους να στοιβάζονται   στα   συρτάρια   της   Διοίκησης   σε   μία προσπάθεια να υποβαθμιστεί το πρόβλημα για να μην φανούν οι ευθύνες που προκύπτουν.

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει παγιωθεί στα κρατητήρια, αποτελεί ωρολογιακή  βόμβα, η  οποία  όταν  εκραγεί   θα  διαταράξει  συθέμελα  την λειτουργία της τοπικής Αστυνομίας, αλλά και κεντρικών υπηρεσιών.

Απαιτούμε   λοιπόν   από   τους   διοικούντες,   να   αφυπνιστούν   και   να δράσουν άμεσα προκειμένου να διορθώσουν την ανωτέρω κατάσταση και παράλληλα να προστατέψουν τους αστυνομικούς, που ελαφρά την καρδία τους εκθέτουν καθημερινά σε κίνδυνο, καταπονώντας τους καθημερινά, σωματικά και ψυχολογικά, στο μέγιστο βαθμό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γεν. Γραμματέας

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ                              ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος