Αρχική E.K.A. Ολη η αλήθεια για τις συντάξεις Χηρείας, μετά την τοποθέτηση του Γ....

Ολη η αλήθεια για τις συντάξεις Χηρείας, μετά την τοποθέτηση του Γ. Αυτιά

5193
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα, 14-04-2018, Σάββατο πρωί, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Καλημέρα», ο έγκριτος δημοσιογράφος , κ. Γιώργος Αυτιάς, υπενθύμισε στην ελληνική κοινωνία την καθοριστική συμβολή του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), κ. Γρηγόρη Γερακαράκου και εν γένει της πολυπληθέστερης Ομοσπονδίας των Αστυνομικών, στην τροποποίηση προς το βέλτιστο των διατάξεων του ν.4387/2016 για τις συντάξεις χηρείας των στελεχών που πέφτουν εν ώρα καθήκοντος.

Δείτε εδώ το βίντεο με την τοποθέτηση του κ. Αυτιά:

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να τονίσουμε ότι, η Π.Ο.ΑΣ.Υ., τόσο πριν την κατάθεση του σχετικού σχεδίου νόμου, όσο και μετά, προέβη σε μια σειρά από συνδικαλιστικές δράσεις, προκειμένου να μη ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης, καθώς και το άρθρο 12 «Σύνταξη λόγω θανάτου» που αφορούσε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα, παράλληλα με τις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν πρωινές ώρες στα γραφεία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, εστάλη στο τότε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του εν λόγω κόμματος και αρμόδιο για θέματα σωμάτων ασφαλείας, κ. Νίκο Παυλίδη, υπόμνημα που ζητούσε την κατάργηση όλου του επαχθούς για την ελληνική οικογένεια άρθρου 12 (συντάξεις χηρείας με ηλικιακές προϋποθέσεις), εκπροσωπώντας η Π.Ο.ΑΣ.Υ., όχι μόνο τους αστυνομικούς, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, μιας και τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της χώρας απουσίαζαν από όλη τη διαδικασία.

Αποτέλεσμα των προαναφερόμενων κινητοποιήσεων, αλλά και του σχετικού υπομνήματος, ήταν μεσημβρινές ώρες της ίδια ημέρας να υπάρξει συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., του τότε Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Νίκου Τόσκα και των κ.κ Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Κοζομπόλη-Αμανατίδη και Αντωνίου Συρίγου, προκειμένου να λάβουν χώρα διορθωτικές ενέργειες στις συντάξεις χηρείας. Η εισήγηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. μετά από αρκετές ώρες συζήτησης και ανάλυσης των επιχειρημάτων αυτής γίνεται δεκτή από τον Υπουργό Εργασίας, το άρθρο 4 του ν.4387/2016 με νομοτεχνική βελτίωση λαμβάνει τη μορφή που έχει σήμερα και αποχωρεί από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο του κ. Κατρούγκαλου με την τροποποίηση της διάταξης για τις συντάξεις χηρείας ένεκα και εξαιτίας της Υπηρεσίας, όπως εισηγήθηκε η Π.Ο.ΑΣ.Υ.: