Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Αξιοκρατία – Διαφάνεια – Νομιμότητα

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Αξιοκρατία – Διαφάνεια – Νομιμότητα

1145
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/2/148-α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνεδρίασε, στις 19 Οκτωβρίου 2017, εκτάκτως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, ύστερα από αίτημα μελών του, με θέμα «Συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2017».

Κατά την πολύωρη συνεδρίαση, όπου τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αναλύθηκε εκτενώς η διαμορφωθείσα απαράδεκτη κατάσταση, για την οποία, σε καμία περίπτωση, δεν ευθύνεται η Ομοσπονδία μας και κατέληξε ομόφωνα στα εξής:

1. Να καταγγείλει για άλλη μια φορά τον μικρό αριθμό των μεταθέσεων, εμμένοντας σε όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την ημέρα συνεδρίασης του Συμβουλίου Μεταθέσεων (17-10-2017), κατά την οποία ο εκπρόσωπός μας διαχώρισε τη θέση του και υπέβαλε καταγγελτικό υπόμνημα.

2. Το θέμα των μεταθέσεων να αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, με στόχο τη ριζική ανατροπή της φιλοσοφίας που διέπει τις αποφάσεις της Ηγεσίας επ’ αυτού, έτσι ώστε, ως πρωταρχική διεκδίκησή μας, να είναι η ουσιαστική βελτίωση των αιτημάτων των συναδέλφων μας για μετάθεση κοντά στις οικογένειές τους, ιδίως σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει σημαντικά την οικονομική θέση όλων μας.

3. Η επίτευξη του ως άνω στόχου προϋποθέτει την ορθολογική αξιοποίηση του υπάρχοντος αστυνομικού προσωπικού, αποδέσμευση από πάρεργα, τροποποίηση του οργανογράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας με την επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων και άρση του περιορισμού των προσλήψεων που καθιερώθηκαν με τα Μνημόνια (συσχέτιση προσλήψεων με τους αποχωρήσαντες από την Υπηρεσία κ.λπ.).

4. Η Π.Ο.ΑΣ.Υ., η οποία μετά από πολλές προσπάθειες αποκατέστησε την αξιοκρατία με τον τροποποιημένο Κώδικα Μεταθέσεων (π.δ.75/2016) και έδωσε τέρμα στα νοσηρά φαινόμενα των μεταθέσεων από το «παράθυρο», θα πρωτοστατήσει και πάλι για να μην επαναληφθεί η φετινή απαράδεκτη κατάσταση.

5. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δε θα δεχθεί καμία παραβίαση και αυθαιρεσία της διοίκησης που βλάπτει τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.

Καλούμε, τέλος, την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, να αφουγκραστεί την αγωνία μας και να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις μας, αντί να σπρώχνει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, πιστεύοντας, ενδεχομένως, ότι η σημερινή μας διαμαρτυρία γίνεται για το θεαθήναι. Θα διαψευστούν σύντομα!

Αξιοκρατία – Διαφάνεια – Νομιμότητα

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος