Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Εργασίες 30ου Πανελλαδικού Συνεδρίου

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Εργασίες 30ου Πανελλαδικού Συνεδρίου

795
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το 30ο Ετήσιο Πανελλαδικό Συνέδριο των Αντιπροσώπων των 58 Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας και όπως προβλέπεται από τις καταστατικές διατάξεις για την σύγκλησή του το πρώτο 3μηνο εκάστου έτους, προκειμένου να τύχουν έγκρισης ο Διοικητικός Απολογισμός, ο Οικονομικός Απολογισμός και κυρίως ο Προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων για την επόμενη χρήση. Οι Σύνεδροι υπερψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία, τόσο τον Διοικητικό Απολογισμό, όσο και τον Οικονομικό Απολογισμό, καθώς και τον Προϋπολογισμό της Διοίκησης.

Την 1η ημέρα των εργασιών και μετά την εκλογή του προεδρείου του Συνεδρίου, κατατέθηκαν εκ μέρους Αντιπροσώπων αιτήσεις – προτάσεις μετατροπής του Τακτικού Συνεδρίου σε εκλογοαπολογιστικό, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις, επικαλούμενοι το υψηλό κόστος διεξαγωγής δυο Συνεδρίων εντός του ιδίου έτους, δεδομένου ότι η θητεία της παρούσας Διοίκησης λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η πρόταση τέθηκε σε μυστική ψηφοφορία, όπως ορίζεται από το καταστατικό, και εν συνεχεία, υπερψηφίστηκε από το κυρίαρχο σώμα των Αντιπροσώπων, οπότε οι εργασίες ξεκίνησαν κανονικά, λαμβάνοντας υπόψη και τις πρόσφατες εξελίξεις, αφενός με το μείζον εθνικό ζήτημα με τις τουρκικές προκλήσεις κατά μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων μας, αφετέρου δε με την εξάπλωση του «κορονοϊού» που ουδείς μπορεί να προβλέψει τι επιπτώσεις θα έχει τους επόμενους μήνες.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ καλωσόρισε τους Αντιπροσώπους και ευχήθηκε οι εργασίες του Συνεδρίου να διεξαχθούν με πνεύμα ενότητας και χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις, καθόσον το Συνέδριο αυτό διεξάγεται σε μια κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο και με τη σκέψη όλων μας σε όσες και όσους συναδέλφους φυλάττουν Θερμοπύλες, δηλώνοντας σθεναρά «παρών» σε ένα πρωτόγνωρο εθνικό προσκλητήριο αγώνα. Τέλος μίλησε για την ωριμότητα που πρέπει να επιδείξει το συνδικαλιστικό μας κίνημα με στόχο την επίλυση χρόνιων αιτημάτων μας.

Ακολούθησε η αναλυτική παράθεση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γιώργο ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ, τον Ταμία, κ. Γιώργο ΚΟΥΛΙΑΚΗ, και τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Αλέξανδρο ΚΑΛΕΥΡΑ και από την μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, οι Σύνεδροι με συντριπτική πλειοψηφία, τα ενέκριναν.

Στην επίσημη έναρξη των εργασιών, παρέστησαν και τίμησαν την Ομοσπονδία μας, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ που απουσίαζε λόγω εκτάκτων εθνικών αναγκών, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ, Βουλευτής, κ. Γιάννης ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ο εκπρόσωπος  της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κας Φώφης ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, Βουλευτής Επικρατείας κ. Γιώργος ΚΑΜΙΝΗΣ, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΚΚΕ, κ. Δημητρίου ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, κ. Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, κ. Κυριάκου ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Βασίλειος ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, Αντιδήμαρχος κ. Ελευθέριος ΣΚΙΑΔΑΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ, ο Διοικητής Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγος κ. Πέτρος ΤΖΕΦΕΡΗΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., Υποστράτηγος κ. Χρήστος ΚΟΝΔΥΛΗΣ, ο Πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ,  Ταξίαρχος κ. Βασίλειος ΒΡΑΝΤΖΑΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, κ. Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, κ. Δημήτριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ, κ. Γεώργιος ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, κ. Βασίλειος ΡΩΤΑΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ, κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της ΙΡΑ, κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος ΚΟΛΟΒΟΣ, η Γραμματέας και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α., κα Χριστίνα ΤΣΕΤΟΥΡΑ και κα Διονυσία ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου έγιναν εισηγήσεις για θέματα πρόληψης, υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και για τους επαγγελματικούς κινδύνους σε υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, από την Γενική Διευθύντρια Ινστιτούτου PROLEPSIS, κα Αφροδίτη ΒΕΛΟΥΔΑΚΗ και την Ειδική Ιατρό Εργασίας – Δημόσιας Υγείας και πρώην Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κα Αναστασία ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία εκπροσωπούσε την Πρόεδρο του Ινστιτούτου PROLEPSIS, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κα Αθηνά ΛΙΝΟΥ.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις – ομιλίες Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και δεκάδων Συνέδρων, οι οποίοι μίλησαν με ιδιαίτερη συγκίνηση για την αυθόρμητη συμμετοχή αστυνομικών στα μέτρα ενίσχυσης των δυνάμεων που υπηρετούν αυτήν την περίοδο στη μεθόριο, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις και προβληματισμοί για την ενδυνάμωση του αγώνα μας και τον εμπλουτισμό του διεκδικητικού μας πλαισίου, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο ψήφισμα και εγκρίθηκε από τους Συνέδρους. Η διαδικασία των εκλογών που αποφασίστηκε την 1η ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου δεν ολοκληρώθηκε, επειδή ανεστάλη με προσωρινή διαταγή του Προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας.

Η Ομοσπονδία μας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 30ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου, ενωμένη και δυνατή, ύστερα από την συντριπτική στήριξη που παρείχαν οι Σύνεδροί της στο έργο και στην οικονομική διαχείριση του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. (434 και πλέον ψήφοι υπέρ του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού, έναντι 41 κατά), συνεχίζει τις αγωνιστικές δράσεις της, με μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα των συναδέλφων αστυνομικών, στις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος