Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Υλοποιούνται οι προτάσεις μας – Κατατέθηκε σε Σχέδιο Νόμου η ανωτατοποίηση...

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Υλοποιούνται οι προτάσεις μας – Κατατέθηκε σε Σχέδιο Νόμου η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων και η ρύθμιση για το Πόθεν Έσχες

477
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) χαιρετίζει την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την προσθήκη των άρθρων 36 και 29 στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» που αφορούν σημαντικά αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Ειδικότερα, με το υπό ψήφιση άρθρο 36, σύμφωνα με το οποίο αυξάνεται ο χρόνος φοίτησης στην Σχολή Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ., κατά ένα εξάμηνο, ώστε να διαρκεί εφεξής (δηλαδή από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 και επέκεινα) έξι εξάμηνα, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους ήδη αποφοιτήσαντες από την Σχολή Αστυφυλάκων αστυνομικούς, να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια για την αναβάθμιση του πτυχίου τους, επιτυγχάνεται η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων. Με τη διάταξη αυτή κυριολεκτικά αναβαθμίζεται ουσιαστικά η Σχολή Αστυφυλάκων, οι απόφοιτοι της οποίας εξομοιώνονται με πτυχιούχους της ανώτατης εκπαίδευσης, ως προς όλες τις συνέπειες, τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε υψηλότερο επίπεδο και τους καθιστά και τυπικά ισότιμους με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων αποτελεί μια πάγια και πρωταρχικής σημασίας συνδικαλιστική διεκδίκηση της Ομοσπονδίας μας, ένα προσωπικό στοίχημα της ηγεσίας της, που ενσαρκώνει το όραμα του Έλληνα Αστυνομικού για καλύτερη παιδεία, ως το πρώτιστο όπλο του Έλληνα Αστυνομικού απέναντι στις σύγχρονες απαιτήσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας με την προσαρμογή της εκπαίδευσής του στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα.

«Οι θετικές συνέπειες της ανωτατοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων είναι πράγματι μεγάλες και ποικίλες. Η συνδικαλιστική διεκδίκηση διήρκησε πολλά χρόνια, αλλά άξιζε τις θυσίες και το συνδικαλιστικό κεφάλαιο που επενδύθηκε για την υλοποίησή τους. Με την υπό ψήφιση διάταξη κερδίζουμε παιδεία, αξιοπρέπεια, εφόδια να αντιμετωπίσουμε το σύγχρονο έγκλημα και να σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που έχει η κοινωνία στο ρόλο της Αστυνομίας και στο έργο των Ελλήνων Αστυνομικών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα.

Σημαντική, επίσης, είναι και η διάταξη του άρθρου 29 του ν/σ, δυνάμει της οποίας παρέχονται στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ευνοϊκές ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, με την απλή δυνατότητα επιβεβαίωσης δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης παρελθόντων ετών, που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά, αντί της υποχρέωσης για εκ νέου επανυποβολή.

Το γεγονός ότι η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες έχει τόσο ταλαιπωρήσει τους αστυνομικούς, οδηγώντας τους πολλές φορές ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων, καθιστά την «ασήμαντη» αρχικά αυτή διάταξη, τελικά σημαντική, όπως και κάθε άλλη παρόμοια, που διευκολύνει την καθημερινότητα του προσωπικού της Αστυνομίας.

Η Ομοσπονδία μας, συνεχίζει τον αγώνα για να θεσμοθετηθούν και τα άλλα μεγάλα εκκρεμή ζητήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας και τα πρόσθετα προβλήματα που προκαλούνται στο καθημερινό δύσκολο και επικίνδυνο έργο του αστυνομικού προσωπικού.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος