Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Τέλος στην ανομία, θωρακίστε τώρα την Αστυνομία!

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Τέλος στην ανομία, θωρακίστε τώρα την Αστυνομία!

1658
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 402/10/36

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την εγκληματική, εμπρηστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, κατά την οποία τέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο η ζωή αστυνομικών και κρατουμένων, ενώ αμαυρώθηκε το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και υπονομεύθηκε η έννομη τάξη καθώς και η ασφάλεια των πολιτών.

Το γνωστό «θέατρο του παραλόγου» με τις σχεδόν καθημερινές προκλήσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και άλλων «στόχων» στο κέντρο της Αθήνας, μεταφέρθηκε τη νύχτα στα προάστια, με μια κλιμάκωση της τυφλής βίας, η οποία όσο μένει αναπάντητη, θα αποθρασύνει τους δράστες και θα αυξάνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν παντού αστυνομικοί και πολίτες.

Προξενεί δε ανησυχία το γεγονός ότι, λίγες ώρες μετά, σήμερα το πρωί, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Νικόλαος ΤΟΣΚΑΣ, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στο ερώτημα του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Χρήστου ΚΑΤΣΙΩΤΗ, γιατί δεν θεσμοθετείται η επικινδυνότητα του επαγγέλματος, δεν έκανε καμία αναφορά στην επικινδυνότητα της εργασίας του αστυνομικού.

Ας γνωρίζουν όλοι, ότι ο αγώνας του συνδικαλιστικού μας κινήματος – αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών – για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, όπως ρητά έχει αποφανθεί και το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι σταθερός και ενιαίος. Καμιά τρομοκρατική πράξη δεν πρόκειται να κάμψει την αποφασιστικότητά μας για την διεκδίκηση και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων και τη θωράκιση του λειτουργήματός μας.

Αυτή είναι η δική μας απάντηση σε όσους εξακολουθούν να προκαλούν την αστυνομία και το δημόσιο αίσθημα με τις εγκληματικές τους πράξεις.

Τέλος στην ανομία, θωρακίστε τώρα την Αστυνομία!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                  ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος