Αρχική E.K.A. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ – ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ – ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

959
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την οργάνωση του νέου ιστότοπου ekapolice.gr της μεγάλης συνδικαλιστικής παράταξης του Ε.Κ.Α., της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι αλλά και των καταιγιστικών εξελίξεων στα αστυνομικά δρώμενα, παίρνω την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας και να ευχηθώ καταρχήν κάθε καλό για όλες και όλους σας και καλή δύναμη στο πεδίο των νέων συνδικαλιστικών αγώνων.

Η μόνη ακλόνητη εγγύηση για την δίκαια εκπλήρωση των αιτημάτων μας είναι η ενότητα και ο συνεχής αγώνας. Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο, ενδεχομένως, σημείο του αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος και αυτό το γνωρίζετε όλοι. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει να αντιπαλέψει θέματα από την καταστρατήγηση του ωραρίου και τον σεβασμό και αναγνώριση του λειτουργήματός μας έως και τον σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων που μας δικαίωσαν.

Παράλληλα τίθενται εν αμφιβόλω τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα που εύλογα πιστέψαμε όλοι ότι είχαμε θεμελιώσει και εγκαθιδρύσει. Σήμερα ο καθένας από εμάς βάλλεται ευθέως από την κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας από ένα σύστημα άμεσων και έμμεσων φόρων που μας έχει εξουθενώσει από την έκθεση στο δανεισμό όταν πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να αποκτήσουμε το δικό μας σπίτι για τα παιδιά μας. Είναι προφανές κι αυταπόδεικτο ότι δεν μπορούμε ,ως αστυνομική οικογένεια, να μένουμε άλλο αδρανείς ούτε να αναμένουμε μεσσιανικά λύσεις  « εξ επιφοιτήσεως». Είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε δυναμικά μπροστά, να αγωνιστούμε, να διαλεχθούμε, να πείσουμε.

Οι καιροί δεν είναι κατάλληλοι για μεμψιμοιρίες, για άσκοπες και χρονοβόρες συζητήσεις. Πρέπει να βρούμε άμεσα όλα τα πολλά που μας ενώνουν και όχι τα ελάχιστα που μας διαφοροποιούν. Από άκρο εις άκρο σε όλη την Ελλάδα πρέπει να φυσήξει αέρας αφύπνισης του «κοιμώμενου γίγαντα» που ονομάζεται αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αέρας αφύπνισης με προτάσεις, με θέσεις , με τεκμηρίωση απόψεων. Ο αγώνας είναι δύσκολος και χρειάζεται μεθοδολογία, ενότητα, υπομονή και προπάντων επιμονή. Λάθη επιτρέπονται, δεν επιτρέπεται όμως η απραξία, η απογοήτευση, η διασπορά ανθενωτικών κινήσεων και η εύκολη κριτική χωρίς συμμετοχή.

Το Ε.Κ.Α. θα είναι μπροστάρης σε αυτό τον αγώνα και με την ενεργό συμμετοχή σας θα «διατάξει» τα πράγματα για να δικαιωθούν τα αιτήματά μας και να αναστηλωθεί το κύρος μας ως εργαζόμενοι – λειτουργοί σ’ ένα κράτος δικαίου.

Όλοι μαζί θα δείξουμε ότι, όχι απλώς μπορούμε, αλλά ότι οι αστυνομικοί είμαστε κύριο λειτουργικό κομμάτι της ελληνικής σύγχρονης δημοκρατικής πολιτείας.

Κανένας ας μην απουσιάσει απ’ αυτό το μετερίζι αγώνα. Όλοι μαζί.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Με τιμή,
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
Επικεφαλής της Ε.Κ.Α.
Πρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ.Α.