Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι Κράτος Δικαίου;

Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι Κράτος Δικαίου;

1062
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την σημερινή συμβολική ένστολη διαμαρτυρία στο ΣτΕ…

Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι Κράτος Δικαίου;

 

Συμβολική ένστολη διαμαρτυρία με αφορμή τις ιστορικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πραγματοποιεί η ΠΟΑΣΥ από το πρωί με αποδέχτη την Ελληνική Κυβέρνηση και κύρια στόχευση την πλήρη συμμόρφωση του οικονομικού της επιτελείου στα διατασσόμενα με τελεσίδικο και ξεκάθαρο τρόπο από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Οι αποφάσεις του ΣτΕ για τα κανάλια εφαρμόζονται άμεσα! Οι αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν τους εργαζόμενους ένστολους, δεν εφαρμόζονται ΠΟΤΕ!! Δυο μέτρα και δυο σταθμά ; ΓΙΑΤΙ; Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι Κράτος Δικαίου;», είναι τα πελώρια ερωτηματικά που τίθενται και αποτυπώνονται στο πανό που αναρτήθηκε έξω από το κτίριο του ΣτΕ επί της Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της παρέμβασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

 Δυστυχώς, για άλλη μια φορά βιώνουμε την απαράδεκτη πρακτική του πολιτικού συστήματος να μην εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις όταν αφορούν τον απλό πολίτη αλλά να σφυρίζει αδιάφορα όταν πρόκειται το ίδιο το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, και μάλιστα, απαξιώνοντας ακόμα και τη Δικαιοσύνη.

Καλούμε την Κυβέρνηση αντί να υπεκφεύγει με την εκπόνηση νέου ειδικού μισθολογίου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μας ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αποκαθιστώντας μισθούς και συντάξεις.

Αυτό επιτάσσει η συνταγματική τάξη, αυτό απαιτεί ο ένστολος!

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχοντας πλήρη συναίσθηση του δίκαιου του αιτήματός μας, στέλνει ηχηρό μήνυμα τόσο με τις παρεμβάσεις του όσο και με την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Δικαστηρίων – Άγαλμα Βενιζέλου), την προσεχή Παρασκευή 9/9/2016 και ώρα 18.00.

Όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να αθετεί τις υποχρεώσεις της, η σύγκρουση με τα ψέματά της θα είναι διαρκής.

Σεβαστείτε τους Ένστολους! Μην απαξιώνετε τη ζωή μας!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος