Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Δικαίωση της Ένωσης Αθηνών στο Επίδομα Εξομάλυνσης.

Δικαίωση της Ένωσης Αθηνών στο Επίδομα Εξομάλυνσης.

962
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Αθήνα,   17-12-2014         
Αρ. Πρωτ.: 115
    Προς :

Κοιν.:    Tις Υπηρεσίες Αθηνών

Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα μέλη της αλλά και σε όλους τους συναδέλφους της Επικράτειας ότι ο πολύχρονος δικαστικός αγώνας και όχι μόνο, που δώσαμε για τη διόρθωση των αυτονόητων αδικιών του Ν. 2448/96 όπως αυτός αντικαταστάθηκε με το άρθρο 55 παρ. 10 του Ν. 3205/03 και που αφορά το Επίδομα Εξομάλυνσης επιτέλους δικαιώθηκε από κάθε άποψη.

        Είχαμε επισημάνει τα προηγούμενα χρόνια (ενδεικτικά αναφέρουμε στις 2 τελευταίες ανακοινώσεις α) 5/02/2014 και β) 10/06/2014) ότι οι προηγούμενες διατάξεις του Ν, 3205/03 ήταν ευθέως αντισυνταγματικές και βεβαίως αυτή μας η άποψη δικαιώθηκε μέσα από πλήθος αμετάκλητων Αποφάσεων του Σ.τ.Ε. που εκδόθηκαν με απόλυτη πρωτοβουλία της Ένωσής μας.

        Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών είχε επισημάνει με συνεχείς οχλήσεις και επισκέψεις στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και στον νυν κ. Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ότι η Διοίκηση έπρεπε πλέον να συμμορφωθεί με το πνεύμα και το διατακτικό των Αποφάσεων όχι μόνο για τους προσφεύγοντες, αλλά για όλους τους συναδέλφους  που υφίστανται την αδικία,

         Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών με την από 11/12/14  υπ’ αριθ. 74ΑΡΗ-6Τ8 Εγκύκλιό του με θέμα: «Παροχή οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή των  διατάξεων του άρθρου 86 του Ν.4307/2014» και με εμβόλιμη προσθήκη (σελ. 3 της Εγκυκλίου) εξομοιώνει αφενός το Επίδομα Εξομάλυνσης και για τους 2 συζύγους (Αστυνομικούς – Στρατιωτικούς) και αφετέρου χορηγεί τη διαφορά που έχανε ο συνάδελφος που βρισκόταν σε κατάσταση διάζευξης ή διάστασης.

    Καταργείται έτσι η διάταξη της παρ. 3 (δ’ εδάφιο) του άρθρου 51 του Ν. 3205/2003 και το συγκεκριμένο επίδομα ορίζεται για τους συναδέλφους με τέκνα στο ίδιο ποσό των 212,94 € και ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης το λαμβάνουν πλέον και οι δύο και βεβαίως ο συνάδελφος που είναι σε διάσταση ή διάζευξη και δεν έχει την επιμέλεια των τέκνων του.

         ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ πλέον για τον 16χρονο αγώνα μας γιατί επιλύσαμε επ’ ωφελεία όλων των συναδέλφων ένα χρόνιο και τεράστιο πρόβλημα το οποίο είχε δημιουργήσει παρεπιπτόντως και τεράστια δευτερογενή προβλήματα σε πλήθος συναδέλφων.

Για το Δ.Σ.
                           – Ο –                                                                  – Ο –
                      Πρόεδρος                                                      Γεν. Γραμματέας
    
                                ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                       ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ : “Παροχή οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 86  του Νόμου 4307/2014” -1

                    “Παροχή οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 86  του Νόμου 4307/2014” -2