Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ενωση Πειραιά: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης και κοπή πίτας.

Ενωση Πειραιά: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης και κοπή πίτας.

1036
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά την Παρασκευή 13-02-2015 πραγματοποίησε την Τακτική της Γενική Συνέλευση και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, όπου εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και  Οικονομικός απολογισμός, καθώς και το ψήφισμα το οποίο επισυνάπτεται.

Κατά την διάρκεια της Γενικής συνέλευσης ο συνάδελφος κ. ΠΑΝΤΑΖΗΣ Βασίλειος, αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και στέλεχος της Δ/νσης Οικονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημέρωσε τα μέλη της ένωσής μας για θέματα ασφαλιστικά, οικονομικά και συνταξιοδοτικά. Η διαδικασία και οι δεκάδες συνάδελφοι που συμμετείχαν, απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί του Πειραιά είναι δίπλα στην Ένωσή τους και συμμετέχουν ενεργά σε οποιαδήποτε διαδικασία ή εκδήλωση. Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσής μας, ο πατήρ Ιωάννης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και Ν. Φαλήρου, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

     Την Γενική  συνέλευση και εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμούς οι παρακάτω:

    Από συνδικαλιστικούς φορείς, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος, ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών κ. ΡΗΓΑΣ Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής κ. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος.
 
  Από την πολιτική ηγεσία ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος.
      Από την Φυσική ηγεσία ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά Ταξίαρχος κ. ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗΣ  Κωνσταντίνος.
      Επίσης οι βουλευτές,

Α΄ Πειραιά,  κ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ Ελένη, κ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ Ευστάθιος από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ Κωνσταντίνος από την Ν.Δ, και η κ. ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ Σταυρούλα από το ΠΟΤΑΜΙ.

Β΄ Πειραιά, κ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ Ευαγγελία από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ Ιωάννης από την Ν.Δ, κ.  ΟΡΦΑΝΟΣ Νικόλαος από το ΠΟΤΑΜΙ, και ο κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ Δημήτριος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Λόγω υποχρεώσεων που συνέπιπταν την ίδια μέρα και ώρα δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και απέστειλε χαιρετισμούς οι οποίοι και αναγνώστηκαν ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας κ. ΔΡΙΤΣΑΣ Θεόδωρος.

Τέλος η Ενωση Πειραιά ευχαριστεί όλους τους προσκεκλημένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά  και ιδιαίτερα τα μέλη της Ένωσής .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εμείς τα παρευρισκόμενα μέλη, εκπροσωπόντας το σύνολο σχεδόν των αστυνομικών του Πειραιά, εκδίδουμε το παρόν Ψήφισμα, που περιλαμβάνει συγκεκριμένες, δεσμευτικές αναφορές και εξειδικευμένα αιτήματα, ως πλαίσιο δράσης.

    Έχοντας σαν μοναδικό σκοπό, την αναβάθμιση του εργασιακού και  βιοτικού επιπέδου των Αστυνομικών, την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών, την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας προς τους πολίτες και την κοινωνία.

Αγωνιζόμαστε, Διαφωνούμε, Αντιστεκόμαστε και Διεκδικούμε για υλοποίηση – επίλυση:

Α΄ ΘΕΣΜΙΚΑ

•     Αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος με έμπρακτη διασφάλιση της αβλαβούς για το αστυνομικό προσωπικό εκτέλεσης των καθηκόντων του, με την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 περί Υγιεινής και Ασφάλειας.

•    Μοναδικός τρόπος εισαγωγής στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων με το ισχύον αξιοκρατικό σύστημα.

•    Επαρκής αριθμός εισαγωγής αστυνομικών κατ’ έτος στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων και με προκήρυξη εισαγωγής για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2.000 θέσεων αστυφυλάκων, έτσι ώστε στοιχειωδώς να αναπληρωθούν στο ελάχιστο τα κενά των οργανικών θέσεων εξαιτίας της αθρόας συνταξιοδότησης του προσωπικού που βαίνει γεωμετρικά αυξανόμενη. Διασφάλιση της υπηρεσιακής εργασιακής πορείας αυτών από τη νόθευση και μεταφορά αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

•    Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Δοκίμων στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, με έμφαση στην ουσιαστική εκπαίδευση και με κύριο προσανατολισμό στην πλήρη επαγγελματική κατάρτισή τους. ΟΧΙ στη χρησιμοποιήσει των Δοκίμων για εκτέλεση πραγματικής υπηρεσίας με μισθό πολύ μικρότερο από του ανειδίκευτου εργάτη.

•    Τροποποίηση – Βελτίωση του βαθμολογίου, προς άρση των δημιουργηθέντων αδικιών και ιδιαίτερα στους χαμηλόβαθμούς αστυνομικούς.

•    Αναθεώρηση του ισχύοντος συστήματος κρίσεων και προαγωγών. Υπηρεσιακή εξέλιξη των αστυνομικών με ένα αξιοκρατικό, αδιάβλητο και δίκαιο σύστημα.

•    Επαναπροσδιορισμό του πραγματικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία και απαλλαγή αυτής από τα πάρεργα.

•    Θεσμοθέτηση συλλογικών συμβάσεων για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αμβλυνθούν οι ανισότητες εις βάρος του, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

•    Συνεχής εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού, μέσω των διαρκών σεμιναρίων και  του περαιτέρω εμπλουτισμού της με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, ώστε να διασφαλιστεί ευκολότερα η ασφάλεια, τόσο του προσωπικού του Σώματος όσο των πολιτών.

•    Κοστολόγηση της μετακίνησης των αστυνομικών δυνάμεων για αθλητικά ή άλλα μέτρα, με παράλληλη δημόσια ανάρτηση του κόστους στο πρόγραμμα «Διαύγεια», προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα οι πολίτες για τα εν λόγω κόστη και τον πληθυσμό των διατιθέμενων δυνάμεων, ώστε να σταματήσει η κατασπατάληση, τόσο των χρημάτων όσο και του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος. Το εν λόγω κόστος να μετακιλυθεί αποκλειστικά  στους ιδιωτικές μέσω των εταιρειών φύλαξης.

             Β΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

•    Πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, καταβολή των προκυπτουσών αναδρομικών σε μια (1) έως πέντε (5) δόσεις αντί των υφιστάμενων τριάντα έξι (36), με βάση το ύψος των αναδρομικών.

•    Χαρακτηρισμός του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου – ανθυγιεινού και τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης εργασίας

•    Κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των προσλαμβανομένων από 01-01-2011 αστυνομικών.

•    Θεσμοθέτηση ευμενέστερων όρων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος των αστυνομικών.

•    Διεκδίκηση του δικαιώματος της δωρεάν πρόσβασης των αστυνομικών στις υπηρεσίες υγείας και την πλήρη υγειονομική περίθαλψη αυτών, μέσω ενιαίου Κλάδου Υγείας του Αστυνομικού Προσωπικού. Ανέγερση και λειτουργία Αστυνομικού Νοσοκομείου για τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους.

•    Κατάργηση του άρθρου 220 του Ν.4281/2014 και παράλληλη νομοθετική εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Τομέων του ΤΕΑΠΑΣΑ (λαμβάνοντας υπόψη και τα ελλείμματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες αναλογιστικές μελέτες), του ΜΤΣ, του ΜΤΠΥ και ΤΠΔΥ.
   
Γ΄ ΤΟΠΙΚΑ

•    Εξορθολογισμός του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος που υπηρετεί στα γεωγραφικά όρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και παράλληλη άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο σύνολο των υπηρεσιών που εδρεύουν στα εν λόγω γεωγραφικά όρια. Σήμερα το προσωπικό που υπηρετεί στον Πειραιά είναι κατά 50% λιγότερο από το ελάχιστο προβλεπόμενο, με βάση τις οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών της Α.Δ. Πειραιά.

•    Ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Πειραιά,  αναβάθμιση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων και αντικατάσταση των ήδη χαλασμένων – κατεστραμμένων με νέα σύγχρονα, προσαρμοσμένα στις νέες ανάγκες του αστυνομικού προσωπικού και του πολίτη. Σήμερα τα υπηρεσιακά οχήματα στον Πειραιά είναι λειψά κατά 40% περίπου.

•    Άμεση χορήγηση όλων των οφειλόμενων Ημερήσιων Αναπαύσεων στο Αστυνομικό Προσωπικό.

•    Ίδρυση και λειτουργία σκοπευτηρίου στα γεωγραφικά όρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά.

•    Δημιουργία ολοήμερου παιδικού σταθμού στα γεωγραφικά όρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά για τα τέκνα των συναδέλφων.

           Το συνδικαλιστικό μας κίνημα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ακραία φαινόμενα ρατσιστικής βίας, κοινωνικών αποκλεισμών και φασιστικών συμπεριφορών – προκλήσεων, επιβεβαιώνοντας την αταλάντευτη πίστη του στα ιδανικά της δημοκρατίας, στις πανανθρώπινες αξίες και στις αρχές του Συντάγματος της Χώρας μας για μια ασφαλή και ειρηνική κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με σεβασμό στη διαφορετικότητα του άλλου και με αισθήματα αλτρουισμού και αλληλοβοήθειας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ:

    ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
    Π.Ο.ΑΣ.Υ.
    ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
    Κ.Κ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Α΄& Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
    ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Πειραιάς 13 Φεβρουαρίου 2015

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

{gallery}stories/galleries_ekapolice/PIREAS-PITA{/gallery}