Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Η Αλληλεγγύη Αστυνομικών (ΑΛ.ΑΣ) προσχωρεί στο Ε.Κ.Α Αθηνών

Η Αλληλεγγύη Αστυνομικών (ΑΛ.ΑΣ) προσχωρεί στο Ε.Κ.Α Αθηνών

938
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΛ. ΑΣ.
Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η  Α Σ Τ Υ Ν Ο Μ Ι Κ Ω Ν

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Είναι ευρέως γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι Αστυνομικοί στην Αττική και ακόμη περισσότερο του στενού κέντρου της πόλεως των Αθηνών.

Γνωστό επίσης σε όλους και το ότι οι Αστυνομικοί των Αθηνών υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της Κοινωνίας. Γνωστό επίσης και το ότι οι Αστυνομικοί των υπηρεσιών του ευρύτερου κέντρου της Πόλεως των Αθηνών, αρκετές φορές εργάζονται έως και 14 ώρες προκειμένου να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις και της Κοινωνίας και της υπηρεσίας. Γνωστό είναι ότι ψαλιδίστηκαν οι λειτουργικές δαπάνες των υπηρεσιών με αποτέλεσμα να λειτουργούν χάριν φιλοτίμου του Προσωπικού. Γνωστό είναι ότι ο «πόλεμος» εδώ και καιρό διεξάγεται, όχι στα σύνορα, αλλά στην Αθήνα κατά του ποικιλόμορφου εγκλήματος. Τα παραπάνω και πολλά άλλα είναι γνωστά στους Θεσμικούς εκπροσώπους της Πολιτείας όπως:

1. Η απαίτηση για σεβασμό της Προσωπικότητός μας και του λειτουργήματός μας.
2. Η απαίτηση προς τους αρμοδίους για υλικοτεχνική υποδομή που θα διασφαλίζει την σωματική μας ακεραιότητα και την ζωή μας.
3. Η πιστή τήρηση των Π.Δ. 394/01 (Χρόνος εργασίας) και του Π.Δ. 45/08 (Μέτρα υγιεινής και ασφαλείας) καθώς και του Π.Δ. περί μεταθέσεων και αποσπάσεων.
4. Ότι η εργασία μας δεν έχει ακόμη χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή.
5. Ότι συνεχίζεται ακάθεκτα η λεηλασία του πενιχρού μισθού μας, με περικοπές που αγγίζουν το 50% σε πραγματικές τιμές, μέχρι τώρα.
6. Η άνευ προηγουμένου καταλήστευση των ταμείων μας.

Να μην πέσουμε για άλλη μια φορά στην παγίδα. Εχθρός μας είναι τα προβλήματα.  Είναι η αγωνία για το πώς θα βγάλουμε (οικονομικά) τον μήνα και να παράσχουμε στην οικογένειά μας τα απαραίτητα. Η ατομικοποίηση και η διάλυση της συνοχής μας, θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για την κατά το δοκούν διαχείρισή μας, έχοντας πλέον καθηλωμένα και αδύναμα αντανακλαστικά αντιδράσεως, βουτηγμένοι στα προβλήματα της καθημερινότητας που θα προσπαθεί ο καθένας να επιλύσει από μόνος του. Η μαζική και ενεργός συμμετοχή όλων μας στα σωματεία και ειδικότερα των νέων Συναδέλφων, είναι η καλύτερη απάντησή μας σε αυτούς που υπονομεύουν τη ζωή μας. Είναι γεγονός ότι από την στιγμή που η χώρα μας εισήλθε στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ, οι αρνητικές επιπτώσεις που βιώνει ο Ελληνικός Λαός και, ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτού, οι Έλληνες Αστυνομικοί, είναι πραγματικά δυσβάσταχτες τόσο σε οικονομικό (περικοπές) όσο και σε κοινωνικό επίπεδο (κρίση αξιών και ηθικής).
Το συνδικαλιστικό κίνημα, ως φορέας προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, βρέθηκε αντιμέτωπο με μία ανηλεή, πολύπλευρη επίθεση τόσο των κεκτημένων όσο και των διεκδικήσεών του. Και δυστυχώς για αυτό, τα χειρότερα έπονται…

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Ακούμε και αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες σου. Βλέπουμε και λαμβάνουμε τα μηνύματά σου.  Διακρίνουμε την απαίτησή σου για Ενότητα. Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους,η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΑΛ.ΑΣ.) συστρατεύεται με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Αθηνών, αφού κοινή απαίτηση και μονόδρομος στην δύσκολη συγκυρία είναι η Ενότητα.

Σαββάτο 11, Κυριακή 12 και Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2016