Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Θέατρο σκιών…

Θέατρο σκιών…

1400
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αθήνα 12 Μαρτίου 2015

Παρακολουθούμε με έκδηλο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στη Θεσσαλονίκη σχετικά με την αγωγή πρώην στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. κατά μελών συνδικαλιστικής παράταξης της Ε.Α.Υ.Θ. Το ενδιαφέρον αναβιβάζεται αυτονόητα, όταν με ανακοινώσεις τους σήμερα η Ε.Α.Υ.Θ. και η Π.Ο.ΑΣ.Υ. «τοποθετούνται» επί του θέματος και εμμέσως πλην σαφώς διαμετρικά αντίθετα. Το απίστευτο είναι  ότι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας απευθύνει νουθεσίες για «επίλυση των όποιων αντιπαραθέσεων μακριά από τις αίθουσες των δικαστηρίων με πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης». Βεβαίως επειδή είναι σχετικά πρόσφατα τα γεγονότα έχουμε όλοι κατά νου ότι ολόκληρες συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικοί αντίπαλοι σύρθηκαν σε δεκάδες αίθουσες ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων επί σειρά ετών.

Κάποιοι δε που σήμερα νουθετούν έχτισαν στην κυριολεξία καριέρα πάνω στις διώξεις μη αρεστών Ενώσεων και συνδικαλιστικών αντιπάλων στερώντας από το συνδικαλιστικό μας κίνημα πολύτιμα στελέχη τα οποία μόνα και αβοήθητα βάλλονταν με συστηματικό τρόπο. Οι παρεμβάσεις τους ήταν από κάθε άποψη παροιμιώδεις. Οι μηνύσεις, οι αγωγές και τα πειθαρχικά συμβούλια κάθε φορά που κάποιος εξέφερε διαφωνία δεν υπάκουαν σε καμία αρχή παρά μόνο σε μία: «Διαίρει και βασίλευε!»

Έτσι λοιπόν με την ίδια αρχή κατά νου εκδίδεται και η υπ’αρίθμ. 200/4/153 σημερινή ανακοίνωση επί της οποίας και ο πιο καλόπιστος μη μυημένος στα συνδικαλιστικά μας πράγματα δεν μπορεί παρά να κάνει την εξής παρατήρηση: Μα καλά αφού η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, δεν έχει πάρει επίσημα θέση επί του θέματος όπως προκύπτει από την υπ’αρίθμ. 29/2015 (12/3/2015) ανακοίνωσή της λόγω ελλείμματος πλήρους ενημέρωσης για το θέμα, πώς οι πεφωτισμένοι εκφέρουν δημόσια άποψη; Τελικά ποιος είναι ο επίσημος βραχίονας μεταφοράς απόψεων προς το Διοικητικό Συμβούλιo και την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.; Οι επίσημες Ενώσεις – μέλη της ή μεμονωμένα στελέχη συνδικαλιστικής παράταξης;

Το Ε.Κ.Α. εκφράζει την εξής θέση για το θέμα:

Αναμένουμε την επίσημη επί της ουσίας άποψη του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Θ. και ακολούθως με γνώμονες την ενότητα, την ευπρέπεια, το δίκαιο και τις αρχές μας όπως έχουν αποτυπωθεί στον Κώδικα Δεοντολογίας μας, θα τοποθετηθούμε.

Θα ήταν άκομψο εκ μέρους μας να πάρουμε θέση a priori, όταν η ίδια η Ε.Α.Υ.Θ. θα συζητήσει για το θέμα « σε ανοικτό Δ.Σ. ΣΤΙΣ 18/3/2015 » και να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος με την «πλειοψηφία» της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με μόνο γνώμονα τις συμπάθειές μας και μάλιστα τις πρόσκαιρες.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ