Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Μην ζητάς την αλλαγή. Γίνε εσύ η ΑΛΛΑΓΗ !

Μην ζητάς την αλλαγή. Γίνε εσύ η ΑΛΛΑΓΗ !

899
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Να χαράξουμε μια νέα πορεία

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Απομένει ελάχιστος χρόνος ως το 25ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας και με την ευκαιρία που μου δίδεται, επικοινωνώντας μαζί σας μέσω της εφημερίδας μας, της Σύγχρονης Αστυνομίας, επιτρέψτε μου να καταθέσω την κατασταλαγμένη άποψή μου για τα συνδικαλιστικά μας δρώμενα.

Όλοι γνωρίζουμε, ας μην κρυβόμαστε, ότι εμείς οι συνδικαλιστές δεν έχουμε «καλό όνομα» ανάμεσά μας, αλλά και έξω, στην κοινωνία. Με τόσα και τόσα που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει υποστεί ζημιά και το δικό μας συνδικαλιστικό κίνημα, ξέχωρα από τα δικά του λάθη και τις δικές του παραλείψεις.
 Οι συνάδελφοί μας αντιμετώπισαν με διστακτικότητα πολλές πρωτοβουλίες μας και δεν μας ακολούθησαν όσο χρειαζόταν την ώρα του αγώνα για να ασκήσουν κι εκείνοι πίεση για την επίλυση των προβλημάτων τους. Η ευθύνη βαρύνει φυσικά κυρίως εμάς που ηγούμαστε των συνδικαλιστικών οργάνων και κυρίως όσους διαμορφώνουν τις όποιες αποφάσεις.

Αυτά τα γνωρίζουν οι συνάδελφοι και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει προ πολλού η αμφισβήτηση και η απαίτηση για ανανέωση προσώπων και διαδικασιών. Στο επικείμενο επομένως συνέδριο θα μας δοθεί η δυνατότητα να πιστοποιήσουμε εμπράκτως τη θέλησή μας για αλλαγή. Να αλλάξουμε νοοτροπίες και βηματισμούς για να σηματοδοτήσουμε μια νέα πορεία, ενωτικά και αγωνιστικά. Δεν περισσεύει κανείς ούτε στο πριν ούτε στο μετά του συνεδρίου. Τα προβλήματα είναι πάμπολλα και μετέωρα και το κυριότερο, δεν είναι τωρινά. Αντιθέτως, κάθε μέρα που περνά, προστίθενται και καινούργια θέματα. Η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε πολλά αλλά τέσσερις μήνες τώρα δεν λέει να ξεκολλήσει. Η απόφαση του ΣτΕ είναι σαν να μην υπάρχει. Το ΤΕΑΠΑΣΑ έχει αφεθεί στην τύχη του και κύριος οίδε τι μας περιμένει. Τώρα συζητάνε λέει για τρία ταμεία, μισθωτών, επαγγελματιών και αγροτών. Πουθενά, ενστόλων… Τα εργασιακά, επίσης, έχουν αφεθεί στο πατριωτισμό και το φιλότιμό μας. Ο ίδιος ο θεσμός, το λειτούργημά μας βάλλεται και αμφισβητείται με κραυγαλέο τρόπο. Μιλάνε για συμφιλίωση αλλά την εννοούν μάλλον διαφορετικά. Ο Αστυνομικός που δίνει τη ζωή του και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να θυσιαστεί στο βωμό του καθήκοντος απαιτεί σεβασμό από όλους και πρωτίστως από τους άλλους θεσμούς της Πολιτείας.

Εμείς όλοι όσοι απαρτίζουμε την Ομοσπονδία σήμερα έχουμε χρέος να εργαστούμε για να μη διαψεύσουμε όσους μας εμπιστεύονται, αλλά και να χαράξουμε μια νέα πορεία την οποία πρέπει να ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι νέοι συνάδελφοί μας με όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη Ελληνική Αστυνομία. Να δείξουμε ότι γυρίζουμε σελίδα, ξαναρχίζοντας από την αρχή με βάση τις εμπειρίες και τις κατακτήσεις μας των προηγούμενων, παλιών καλών καιρών. Να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και να σφυρηλατήσουμε ένα ενιαίο παναστυνομικό μέτωπο υπό την σκέπη της Ομοσπονδίας μας. Χωρίς αποκλεισμούς και απαλλαγμένοι από τα βάρη του παρελθόντος.

ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
ΓΙΝΕ ΕΣΥ Η ΑΛΛΑΓΗ

Πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ.Α.
Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ
Γερακαράκος Γρηγόρης